Eş Başkan Türk Sulama Kanalı’nın Açılışını Gerçekleştirdi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Savur ilçesine bağlı Sürgücü(Ewina) ve Bağyaka(Bagustan) mahalleleri arasında yapımı tamamlanan Sulama Kanalının açılışını yaptı.

Eş Başkan Türk Sulama Kanalı’nın Açılışını Gerçekleştirdi

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı tarafından tarımı canlandırma çalışmaları kapsamında Savur ilçesine bağlı Sürgücü(Ewina) ve Bağyaka(Bagustan) mahalleleri arasındaki ekili alanların sulanması amacıyla yapımını tamamladığı Sulama Kanalının açılışını gerçekleştirdi. Eş Başkan Türk’e Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, Ömerli Belediyesi Eş Başkanı Süleyman Tekin, MARSU Genel Müdürü Etem Şahin ile mahalle sakinleri eşlik etti. 

 

Türk ve beraberindekiler sulama kanalını gezerek, ekili alanlarda incelemelerde bulundu. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Türk, projenin amacı hakkında bilgilendirme yaparak, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi.

Meyve fidanların dikildiği alanlar incelendi

Açılışın ardında Eş Başkan Türk ve beraberindekiler Şenocak(Şute) ve Beşevler (Delava-Dengizan) mahallerine geçerek, Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı tarafından Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında dağıttığı meyve ve sebze fidelerinin dikildiği alanlarda incelemelerde bulundu. Burada mahalle halkıyla bir araya gelen Türk, belediyenin yaptığı çalışmalar ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Mahallelilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Türk ve beraberindekiler mahalleden ayrıldı.

 

10 bin dönümlük ekili alan suya kavuşuyor

 

Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı, tarımı canlandırmak hedefiyle Sürgücü(Ewina) ve Bağyaka(Bagustan) arasındaki ekili alanların sulanması amacıyla yaptığı Sulama Kanalı 2 kilometre uzunluğundadır.  Her iki mahalle muhtarı ve çiftçilikle uğraşan mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda yapılan Sulama Kanalı ile 10 bin dönüm ekili alanın sulanması hedefleniyor. 400’lük koruge borularıyla döşenen Su Kanalı, 6 aylık çalışma sonucunda tamamlanarak, halkın hizmetine sunuldu.

Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı, tarımı canlandırma projesi kapsamında ekili alanlarda yetişen ürünleri ileri ki zamanlarda kurulacak olan köy pazarında değerlendirmeyi hedefliyor.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2016, 08:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER