ERİ;“Ülkemizi asla ABD ve yardakçılarına teslim etmeyeceğiz“

AK Parti Mardin İl Başkanı Eri, ABD yaptırımların Rahip Brunso’yla alakalı olmadığını belirterek, Türkiye'yi asla ABD ve yardakçılarına teslim etmeyeceklerini söyledi.

ERİ;“Ülkemizi asla ABD ve yardakçılarına teslim etmeyeceğiz“

AK Parti’nin 17'nci kuruluş yıldönümü nedeniyle AK Parti’nin Mardin İl Başkanlığında basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasını okuyan Mardin İl Başkanı Nihat Eri, ABD tarafından Türkiye’ye yönelik yaptırımlarına değindi.

Meselenin rahip Brunson, dolar, avro ya da ülke ve ülkelerin ekonomik açıklarının olmadığını dile getiren Eri, meselenin ülkeyi ekonomik savaşın, füzelerle teslim almaya çalışmak olduğunu, gerektiğinde maldan ve candan vazgeçerek Türkiye'yi asla ABD ve yardakçılarına teslim etmeyeceklerini söyledi.

"İç ve dış güçler her fırsatta ülkemizi çökertmeye çalışmaktadırlar"

İç ve dış odaklar ellerine geçen her fırsatı değerlendirmeye çalışarak ülkeyi iç karışıklığa ve çökertmeye çalıştıklarına vurgu yapan Eri, "Ülkemiz bu kirli odakların hain planlarından dolayı çok badireler atlattı. Rabbime şükürler olsun ki; hükümetimizin kararlılığı ve halkımızın dirayeti sayesinde hepsinin üstesinden gelmeyi başardık. 15 Temmuz darbesi gibi her haliyle hainlik kokan kirli ittifakların girişimlerini birkaç saatte bertaraf etmeyi canımız pahasına başararak, tüm dünyaya destansı zaferimizi göstermiş olduk." dedi.

"Mesele rahip Brunson değil mesele ülkemizi ekonomik savaşın füzeleriyle teslim almaktır"

Dış güçlerin her ihtimali kullanarak Türkiye'nin üzerine gitmeye çalıştıklarını, bu defa ise ekonomik kriz çıkartarak farklı bir boyutu kullanmaya çalıştıklarını belirten Eri, "Mesele rahip Brunson, dolar, avro ya da filan ülke ve ülkelerin ekonomik açıkları değildir. Mesele ülkemizi ekonomik savaşın füzeleriyle teslim almaktır. Alenen ülkemizi tehdit etmeye yönelik yapılan planların devamının ötesinde başka bir durum değildir. Hükümetimiz bunlara karşılık vermek amacıyla elbette gerekli tedbirleri almıştır. Ama asıl önemli olan bu füzeleri ateşleyen elleri yok etmektir." diye konuştu.

"15 Temmuz’da nasıl paletlerin altına yatmışsak bu sefer de yatmasını biliriz"

Suni olarak Türkiye'ye empoze edilmeye çalışılan döviz kurunun artışının üstesinden halk olarak hep beraber geleceklerini dile getiren Eri, şöyle devam etti:

"İstiyorlar ki; kuzu kuzu kendilerine yalvaralım, merhamet dilenelim. Bunlar bilmiyorlar ki hükümet eski hükümet, halkımız da yalvaracak halk değildir. Ajanlarınız ülkemizde cirit atsın, FETÖ örgütüne destek versin, biz de elimiz kolumuz bağlı seyredelim! Yok öyle yağma. Bizim Türkiye’den başka devletimiz yok. Bizler canımız ve malımız pahasına da olsa ülkemizi en ücra köşesine kadar en iyi şekilde savunmasını biliriz. Paraysa para, mücadeleyse mücadele ki; biz her zaman mücadele etmeye hazırız. Hiç kusura bakmasınlar biz bu toprakları yalvararak kazanmadık. Biz koskoca Osmanlının torunlarıyız. 15 Temmuz’da nasıl paletlerin altına yatmışsak, bu sefer de yatmasını biliriz. Ülkemiz her yönden çok güçlüdür. Bu nedenle sürekli saldırılara maruz kalmaktadır. Biz vatandaş olarak bu gücümüzün farkında olarak hareket edersek, hiç kimsenin en ufak bir zararı bile bizlere dokunamayacaktır. ABD artık dünyanın her yerinde güvenirliğini kaybetmiş bir ülke konumundadır. Çünkü her fırsatını bulduğunda tehditkâr tavrını ortaya koymaktan asla çekinmemiştir. Ama Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘artık zaman bizden yanadır’, gücümüzü topraklarımızın selameti için kullanarak onlara gereken dersi vereceğiz. Attığımız her adımın hesabını yaparak hareket edeceğiz. Hiç merak etmesinler tarih bizleri birçok imtihandan zaten geçirdi. Bunların tamamında da kazanan biz olduk. Allah’ın izniyle bu ekonomik çalkantılardan zaferle çıkacak olan yine biz olacağız."

"Ülkemizi asla ABD ve yardakçılarına teslim etmeyeceğiz"

Eri, son olarak şunları söyledi: "Tarih sahnelerinde sürekli sınandık ve test edildik. Ve sonuç olarak her seferinde daha da güçlenerek sahnedeki yerimiz aldık. Şimdi batı ve avanesi son kozlarını ortaya saçıyorlar. Vahşi ve barbarca yaptıkları bu durum karşısında kılıcımız her zaman keskindir. Bu arada Mardinli hemşerilerimi yürekten kutluyorum. Birçok yerde ellerindeki dövizleri Türk parasına çevirerek ülkemize olan desteklerini esirgemiyorlar. Belli miktarda bir çok esnafımız döviz bozduruyor ve hemşerilerimize ıskonto uyguluyorlar. İşte biz böyle bir milletiz. Malımızsa mal, canımızsa can biz ülkemizi asla ABD ve yardakçılarına teslim etmeyeceğiz". (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2018, 23:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER