Erbaş: 20 milyon kişi temel dini bilgilerini kulaktan dolma ile alıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 20 milyon kişinin temel dini bilgilerini kulaktan dolma ile aldığını, bunun da kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyledi.

Erbaş: 20 milyon kişi temel dini bilgilerini kulaktan dolma ile alıyor
Erbaş, “Bizim doğru dini bilgileri insanlarımıza ulaştırmamız gerekiyor.” dedi.

 

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ile Mardin'e gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

Vali Mustafa Yaman ile görüşen Erbaş, burada yaptığı açıklamada, “İl Buluşmaları” programlarıyla illerde din görevlileriyle ve vatandaşlarla buluştuklarını, üniversiteleri ziyaret ettiklerini, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldiklerini ifade etti.

Şu ana kadar 20 ye yakın ili bu çerçevede ziyaret ettiklerini dile getiren Erbaş, “Mümkün oldukça milletimizin bütün kesimlerine ulaşmaya çalışıyoruz.” dedi.

Erbaş, "Din, diyanet milletimizin çimentosudur. Huzurla ve en güzel şekilde yaşayabilmenin yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğini biliyoruz. Hiçbir etnik ayrımcılık yapmadan, gençlerimizi özellikle çocuklarımızı kucaklayarak, onları geleceğe daha nitelikli bir şekilde nasıl hazırlayabiliriz, bunun derdindeyiz." diye konuştu.

Vali Mustafa Yaman da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mardin'in çok dilli ve çok kültürlü şehir olduğunu, birlikte yaşamanın şehre kültürel bir zenginlik kattığını belirtti.

Ziyarette, Erbaş’a Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ile İl Müftüsü İsmail Çiçek eşlik etti.

Valilik ziyaretinin ardından Mardin Artuklu Üniversitesine geçen Erbaş, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile görüştü. Daha sonra Mardin Müftülüğünde düzenlenen programa katıldı.

“7’den önce de 70’ten sonra da öğrencimiz var”

Burada konuşan Erbaş, en önemli faaliyet alanlarından birinin eğitim hizmetleri olduğunu söyledi. Erbaş, “Bugün eğitim hizmetlerinde 7’den 70’e demiyorum 7’den önce de 70’ten sonra da öğrencimiz vardır. Kur’an kurslarımıza 4-6 yaş arası öğrencimiz var. Bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü diyoruz ki, ağaç yaş iken eğilir.” dedi.

“20 milyon kişi temel dini bilgilerini kulaktan dolma ile alıyor”

Yapılan bir kamuoyu araştırmasını paylaşan Erbaş, “Sokaktaki vatandaşlara ‘temel dini bilgileri nereden aldınız?’ diye sorulduğunda, yüzde 15’i imam hatip liseleri ile ilahiyat fakültelerinden. Yani örgün din eğitimi alanların oranı yüzde 15’lerde. Peki, bu kalan yüzde 85 din eğitimi nereden alıyor? Bunun yüzde 50 kadarı yaz Kur’an kurslarından alıyor. Geriye kalan yüzde 50’si ise temel dini bilgilerini kulaktan dolma ile alıyor. Araştırma önümüzde, bu az bir rakam değildir. Nereden baksanız 20 milyon nüfustur. Bu nüfus Müslüman nüfustur. Bu gerçekten bizi sıkıntı sokuyor. Yaşadığımız olayları görüyorsunuz. Doğru dini bilgiyi bizim insanımıza ulaştırmamız lazım.”

“İş birliğimizi daha da geliştireceğiz”

İmam hatip liseleri ile üniversitelerle işbirliğini geliştireceklerini kaydeden Erbaş, “Bundan sonra özellikle İmam hatip liseleri ile ilahiyat fakültelerimizle iş birliğimizi daha da geliştireceğiz. Elbirliği ile çalışacağız. Geçen il müftüleri toplantımızda ilahiyat fakültelerimizin dekanlarını da davet etmiştik. Bundan sonraki il müftüleri toplantımıza her ilimizin en kadim İmam hatip lisesinin müdürünü çağıracağız.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İl Müftülüğündeki programın ardından Mardin İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet Müdürlüğüne geçti. Burada da polislerle bir araya gelen Erbaş, yatsı namazını kıldıktan sonra yemeğe geçti. Erbaş’ın yarın da Mardin’deki temaslarına devam edeceği bildirtildi. (M. Salih Keskin – İLKHA

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2018, 11:24

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER