banner113

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Başkan Ayanoğlu’nu Ziyaret Etti

Birleşmiş Milletler şemsiyesi altındaki Uluslararası Kuruluşlardan birisi olan, Dünya Bankası’nin Türkiye Ülke Direktörü Martin Raiser beraberindeki heyetle Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Başkan Ayanoğlu’nu Ziyaret Etti
           Martin Raiser ‘in ziyaretine,  Sürdürülebilir Kalkınma ve Şehircilik Uzmanı Elif Ayhan, Dış İlişkiler Koordinatörü Tunya Celasin-Aydinalp, Ekonomist Cevdet Ünal ve tercümanlar katıldı.

            Ziyarette konuşan Raiser, ‘’Bizi Kabul ettiğiniz için teşekkür ederim. Biz belediyelerle daha çok çalışıyoruz. Yerel çevre eylem planında olduğu gibi Türkiye’ye 4 yıllık bir çalışma yapmak istiyoruz. Hızlı kentleşme konusuna önem vermekteyiz. Kentlere de sık sık yardım yapıyoruz’’dedi.

            Raiser’in, Altyapı çalışmalarınızda merkezi yönetimlerden yardım aldınız mı sorusuna Başkan Ayanoğlu, ‘’Hükümetten yardım aldık. Bir kısmını da kendi imkanlarımızla yaptık. Yenişehirde kanalizasyon, yol ve altyapı çalışmaları için AB’ye proje hazırlandı. Bakanlıktan onay aldı. Çılgın proje adı altındaki bu girişimimiz 41 milyon Avroya mal olacak.’’ Dedi

           Raiser, ‘’Şehirleri ziyaret ederek, illerde yapılan çalışmaları takip ediyoruz. Bizden yardım talep edenlere yardımcı olacağız. Çok güzel bir şehriniz var. Bizleri kabul ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim’’ şeklinde konuştu. 

           Başkan Ayanoğlu,’’ Mardinde sizleri ağırlamaktan son derece memnuniyet duydum. Mardin halkı adına sizlerden destek bekliyoruz. Belediyemizi ve bizleri ziyaret ettiğiniz için size ve ekibinize teşekkür ederim’’ dedi.

 Samimi ortamda geçen ziyaretin ardından Başkan Ayanoğlu Misafirlerine içinde Mardin’i tanıtan kitap hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2012, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER