banner113

Dostluk Yürüyüşü Üyelerinden Büyükşehir Başkan Vekilini Ziyaret

İstanbul’dan başlayıp Kahire’ye kadar gidecek olan Dünya Barış ve Dostluk Yürüyüşü grubundan Selamettin Tellioğlu ve Mustafa Kılıç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan vekili Hafize Aymelek’i makamlarında ziyaret etti.

Dostluk Yürüyüşü Üyelerinden Büyükşehir Başkan Vekilini Ziyaret

Dünyada yaşanan insanlık vahşetine ve ağaç kıyımına dikkat çekmek amacıyla İstanbul’dan başlayıp Kahire’ye kadar gidecek olan Dünya Barış ve Dostluk Yürüyüşü grubundan Selamettin Tellioğlu ve Mustafa Kılıç, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan vekiliHafize Aymelek’i makamlarında ziyaret etti. Kendilerini makam odasında karşılayan Aymelek’e kendilerinin yapmış oldukları yürüyüş hakkında bilgi veren grup üyelerinden Selamettin Tellioğlu yürüyüşlerinin dünyada yaşanan kuraklık felaketine ve insanların birbirlerine karşı yapmış oldukları saldırılara karşı olduklarını göstermek için olduğunu söyledi. Telloğlu, aynı zamanda işgalci ve vetocu devletlere de dikkat çekerek “Fransa, İngiltere, ABD,, Rusya ve Çin gibi vetocu devletlerin yanı sıra İsrail ve Ermenistan gibi işgalci devletler tutumlarından ve saldırılarından vazgeçmedikleri sürece yürüyüşümüz devam edecektir. Çünkü bu yapılanlar gerçekten insanlık dışıdır. İnsanlık her geçen gün kaybolmanın eşiğindedir” dedi.

 

“İnsanlar arasında hiçbir zaman doğu ve batı ayrımı olmaması gerek”

 

Kendilerini ziyaret ettiklerinden dolayı teşekkürlerini sunan Mardin Büyükşehir Eş Başkan Vekili Hafize Aymelek ise yapılan yürüyüş içinde kendilerini desteklediklerini belirtti. Aymelek, kendilerinin yaşanan barış süreci içinde ellerinden gelenini yaptıklarını ifade ederek tüm halkların özgür olması için mücadelelerinin devam ettiğini söyledi. Halkların özgürleşmesi noktasında bireylerin daha duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekleyen Aymelek “Toplumlarda ciddi bir duyarsızlık var. Halbuki her şeyi bir kıvılcım başlatır. Artık bireyler hep beraber hareket etmelidir. Duyarlılık olmadan ve toplumlar beraber hareket etmeden halklar özgürleşemez. Aynı şekilde insanlar arasında doğu ve batı ayrımı olmaması gerekir. Örneğin Rize’de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş için açılan bir standa saldırının yapılması doğru değildir. Bunlar insanlar arasına şiddeti koyacağı gibi aynı zaman da şiddetin yaygınlaşmasına neden olur. Herkes kardeştir ve doğu batı diye bir şey yoktur” şeklinde konuştu.

 

Görüşmenin ardında Aymelek, grup üyelerine teşekkür etmesinin ardında grup üyeleri turlarına devam etmek için ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 13:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER