banner113

DİSK-KESK-TMMOB-TTB;” Çatışmalar Derhal Durdurulsun!”

DİSK-KESK-TMMOB-TTB;Yüksekova dün yaşanan olaylarla ilgili olayları kınayan bir açıklama yaptı.

DİSK-KESK-TMMOB-TTB;” Çatışmalar Derhal Durdurulsun!”
Açıklamada Şu ifadelere yer verildi:

"Yüksek katılımlı Haziran genel seçimlerinde çıkan sonuç Saray’dakinin tüm hesaplarını alt üst etti. Huzuru ve istikrarı 400 vekil şartına bağlayanlar, istediklerini alamayınca zor kullanmaya başladılar! Son yıllarda tüm ülkeye iyi gelen çatışmasızlık bitirildi. Silopi, Tatvan, Nusaybin, Lice, Silvan, Varto en son bugünde Yüksekova ve Cizre’de büyük çatışmalar yaşandı, ortalık kan gölüne döndü. Hastaneler, sağlık çalışanları saldırıya uğradı, aciller dahil sağlık hizmetlerine erişim sağlanamadı. Ve en önemlisi yaşam hakkı askıya alındı.
Bu savaş bizim savaşımız değil, savaşa mecbur olan AKP’nin ve halka rağmen yönetim darbesi yaparak anayasal suç işleyen Saray’ın savaşıdır. Bu çılgınlıkta ısrar etmek ülkemizi çıkmaz bir felakete sürükleyecek, halklarımızı hedef haline getirecektir. Bizler, bir can daha yitmesin, ölümler olmasın, insanlar evlerini terk etmesin diye bu çılgınlığı durdurmak istiyoruz. Dahası Suruç Katliamı’nı gerçekleştirenlerin, Ortadoğu’da savaş suçu işleyenlerin, cihatçı çeteleri besleyenlerin ortaya çıkarılıp cezalandırılması gerektiğini söylüyoruz. Akan kan, toprağa düşen canlar üzerinden iktidar ve oy hesabı yapanları bin kez lanetliyoruz…
Bizler, Kürt sorununda; ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen savaş/şiddet odaklı politikaların derhal terkedilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz.
KESK, DİSK, TMMOB, TTB, ve İHD Temsilcilerinden oluşan heyet, çatışmaların ve ihlallerin yoğunlaştığı yerlere bir ziyaret gerçekleştirmiştir.
Dün Hakkâri’de incelemelerde bulunan heyet bugün Yüksekova girişinde durdurulmuş, ilçeye girişlerine izin verilmemiştir.
Heyetin sokağa çıkma yasağı ilan edilen Yüksekova’da dün akşamdan beri yoğun çatışmaların yaşandığı, en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği, çoğu ağır olmak üzere 10’dan fazla yaralı olduğu bilgisi üzerine Yüksekova’nın girişinde bulunan Devlet Hastanesi’ni ziyaret etme talebi de red edilmiştir. Yüksekova Devlet Hastanesi polis ve özel timin ablukası altındadır. Heyette iki doktorun olduğu, hastanede çok sayıda sendika üyesinin olduğu, yaşananları yerinde incelemesinin heyetin en doğal hakkı olduğu söylenmiş ve başta valilik olmak üzere çok sayıda girişimde bulunulmuşsa da savaş halinin egemen olduğu ilçede yaşam hakkı ve hukuk kavramları adeta askıya alınmıştır.
Heyetin Şemdinli’ye geçişine de izin verilmemektedir. Silvan, Lice, Nusaybin, Varto ve daha birçok yer gibi şu anda Yüksekova ve Cizre’nin dünya ile tüm iletişimi kesilmiş durumdadır. Şehirde neler yaşandığını kimse bilmemektedir.
Tüm kamuoyuna ve yetkililere sesleniyoruz; durum her gün biraz daha kötüye gitmekte ve kontrolden çıkmaktadır.
Çatışmalar derhal durdurulmalı, bölgenin basına, emek ve demokrasi güçlerine kapatılması uygulamasından vazgeçilmelidir."

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 12:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER