Dikkat! Mardin Susuz Kalabilir

Belediye Elektrik Borcunu Ödemedi,

Dikkat! Mardin Susuz Kalabilir

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi MARSU ile köy içme suyu şebekelerine ait elektrik borcu 9 milyon 791 bin lirayı aştı. Belediye ve köy içme sularına ait borç miktarının sürekli arttığına dikkat çeken Dicle Elektrik Perakende Genel Müdürlüğü, bu şartlarda enerji tedarik imkanının kalmadığını duyurdu. Dicle Elektrik Dağıtım, elektriklerin kesilmesi durumunda halkın susuz kalabileceğine de dikkat çekerek, belediyeden elektrik borcunu bir an evvel ödenmesini istedi.

 

10 Aydır Ödenmiyor

Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi MARSU’nun, merkez ve ilçelerdeki içme suyu şebekelerinin elektrik borcunu 2015 Aralık ayından bu yana ödemediğini duyurdu. Köy içme suyu şebekelerine ait elektrik borçlarının ise 2015 Haziran’ından bu yana ödenmediği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

‘’MARSU tarafından yaklaşık 5 aydan bu yana ödenmeyen içme suyu şebekelerine ait elektrik borcu 5 milyon 145 bin 485 lirayı aşmıştır. Yaklaşık 10 aydır ödenmeyen köy içme sularına ait elektrik borcu ise 4 milyon 645 bin 971 lirayı aşmış bulunmaktadır.

Dicle Elektrik olarak satın aldığımız elektriğin parasını peşin ödüyor. Peşin ödenen bu parayı maalesef belediyelerimizden aylarca tahsil edememekteyiz. Bu durumda şirketimizin faaliyetlerini sağlıklı olarak sürdürebilmesinin imkanını ortadan kaldırmaktadır.

Toplamda 9 milyon 791 bin lirayı aşan borcun ödenmemesi durumunda üzülerek belirtmek isteriz ki Mardin merkezinin yanı sıra Artuklu, Yeşilli, Dargeçit, Savur, Ömerli, Nusaybin, Midyat, Mazıdağı, Derik, Kızıltepe ve Dargeçit ilçeleri ile köylere ait içme suyu şebekelerinin elektriğini kesmek zorunda kalacağız.

Yaklaşık 800 bin insanın susuz kalarak mağdur duruma düşmemeleri için mevcut borçların bir an evvel ödenmesi gerekmektedir.

Yaşanabilecek olumsuzluklardan şirketimiz sorumlu olmayacaktır.’’

 

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 21:45

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER