DİKA’danPolis Eşlerine Stres Yönetimi ve Motivasyon Eğitimi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Siirt’te “Polis Eşleri Kaynaşma, Yardımlaşma Derneği” tarafından sunulan “Etkili İletişim, Stres Yönetimi ve Motivasyon Eğitimi” adlı proje başarılı bulunarak imzalandı.

DİKA’danPolis Eşlerine Stres Yönetimi ve Motivasyon Eğitimi

Projenin amacı Siirt’te görev yapan polislerin eşlerinin kurmuş oldukları dernek aracılığıyla dernek üyelerinin yaşadıkları stresin azaltılarak motivasyonlarının sağlanmasına yönelik olarak eğitim almalarının sağlanmasıdır. Görevleri halkın güvenliğini sağlamak olan polislerin kendi güvenliklerinin risk altında olması nedeniyle ailelerinin ve özellikleeşlerinin yaşadıkları stresi en aza indirmek ve bu konuda kendilerini motive etmek amacıyla proje hazırlanmıştır.

Polis eşlerine yönelik olan bu eğitimin içeriği iki ana başlıkta ele alınacaktır. Birincisi etkili iletişim ikincisi stres yönetimi ve motivasyon olacaktır. İletişim, insanlar arasında anlamlar paylaşma ve ortak kılma sürecidir. Beden dili, duygudaşlık yapma, fikir ve duyguları ifade etme gibi birçok metodu bulunan iletişim, bireylerin farkını ortaya koyan önemli bir araçtır. Özellikle emniyet mensupları ve aileleri açısından bölgemizin mevcut şartları göz önüne alındığında sahip olunması gereken kritik yetenek ve becerilerin başında gelen "İletişim Teknikleri" bireylerin etkinliğini doğrudan artırmaktadır.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ bu eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada iş hayatı ve sosyal hayat içerisinde iletişim eksikliğinden kaynaklanabilecek yanlış anlaşılmalar ve olumsuzlukların ancak ortak bir anlayışla çözülebileceğini söyledi. Günlük yaşantımızdakullanılan dil ve sözcüklerin bütün davranışları nasıl etkilediğini,çalışma hayatındameydana getirdiğideğişikliğin farkına varabilmenin çok önemli olduğunu belirten Genel Sekreterimiz “Bu bağlamda Emniyet mensupları ve ailelerinin halkla ilişkilerini sağlam temellere oturtmak için gerekli bilgi ve becerileri elde etmelerini sağlamak gerekmektedir. Bu sayedeemniyet teşkilatında görev yapan polislerin ve ailelerininhem kendi aralarında hem de yöre halkı ile iletişim kalitesi artacaktır” dedi.

Bu projeyle “Polis Eşleri Kaynaşma, Yardımlaşma Derneği” üyelerine verilecek olan “Etkili İletişim, Stres Yönetimi ve Motivasyon Eğitimi” neticesinde dernek üyelerinin eşlerinin görevli bulunduğu Siirt’te yöre halkı ile kaliteli iletişim kurulması sağlanacaktır.Böylece Ajans’ın teknik desteği kapsamında eğitim gören dernek üyeleri ile birlikte Siirt emniyet teşkilatında görev yapan eşleri, halkla ilişkilerinde daha duyarlı hale gelecek olup, iletişimin kalitesi ile birlikte sunulan hizmetin de kalitesinin artması hedeflenmektedir.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 15:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER