DİKA’dan Kadınlara ve Genç Kızlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Mardin ÇATOM’da kadınlara ve genç kızlara yönelik olarak Dicle Kalkınma Ajansı tarafından “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirildi. Eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ tarafından verildi.

DİKA’dan Kadınlara ve Genç Kızlara Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmaların en önemlilerinden biri olan Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinin (ÇATOM) hedef kitlesi olan genç kızlar ve kadınlara yönelik olarak “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” (UGE) yapıldı. Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) desteğiyle Mardin Artuklu Merkez İlçesi Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitim dört gün sürdü. Eğitim, Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lokman Toprak tarafından yaklaşık yirmi beş kişilik kadın ve genç kız grubuna verildi. Ajans’ta düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” sertifika töreninde, Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ törende yaptığı konuşmada, Avrupa’da genç girişimci yaşının 23-25 yaş aralığında seyrettiğini, ülkemizde ise girişimcilik yaşı ortalamasının 35 olduğunu belirterek bunu 30’un altına çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Altındağ “Amacımız özellikle kadın ve engelli başta olmak üzere 18-29 yaş arası genç girişimcilerin bu eğitimler sonucunda iş kurmaları ve bunu sağlıklı bir şekilde yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerinde bilinçli ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmalarını sağlamaktır” dedi. Ajans olarak geçmişte olduğu gibi bundan sonrada genç girişimcileri desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.

Uygulamalı girişimcilik eğitimleri Ajans’ın KOSGEB ile geliştirilen iş birliği kapsamında yeni girişimci adaylarının bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla düzenlenmektedir. Bu eğitimlerle ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması sağlanacaktır. Böylece Ajans Bölgesi’ndeki gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleyip fizibilite ve iş planına dayanarak başarılı bir şekilde iş kurmaları hedeflenmektedir.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar, alacakları sertifika sayesinde “KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı” kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerdir. KOSGEB Mardin Müdürlüğü tarafından yeni girişimci desteği ile girişimcilere 50 Bin TL hibe ve 100 Bin TL geri ödemeli faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 Bin TL’ye kadar mali destek sağlanacaktır.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2019, 21:42

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER