DİKA’dan Ajans Bölgesinde UygulamalıGirişimcilik Eğitimi

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafındanKOSGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde, Dicle BölgesindekiMardin, Batman ve Şırnak illerinde “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirildi.

DİKA’dan Ajans Bölgesinde UygulamalıGirişimcilik Eğitimi

Eğitimler Mardin’deDİKA’nın ana hizmet binasında, Batman’da Bozooğulları Otel’de ve Şırnak’ta Şehr-i Nuh Otel’de gerçekleştirildi. Ajans tarafından otuzar kişilik gruplar halinde verilen eğitimler dört gün sürdü.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Amacımız Bölgemizde gençlerin yenilikçi fikirlerini destekleyip iş hayatında bulunan tüm detayları anlatmak, başarılı bir şekilde iş kurmaları için iş planı yapmalarını sağlamaktır.Genç girişimcilerin kâr amacı ile kurdukları işte para kazanırken ekonomiye canlılık katmalarını istiyoruz. Ajans olarak bundan sonrada genç girişimcileri desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Genel Sekreter, Avrupa’daki girişimci yaşının 23-25 bandında seyrettiğini, ülkemizde ise girişimcilik yaşı ortalamasının 35 olduğunu belirterek bunu 30’un altına çekmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Eğitim konuları dört ana başlıktan oluşmaktadır. Bunlardan ilki girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleridir. İkincisi iş planı kavramı ve öğeleri olan pazar araştırma, pazarlama, üretim, yönetim ve finansal planlardır. Üçüncüsü iş planı öğelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmalarıdır. Dördüncüsü iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlardır. Bu eğitim konularına %80 oranında devam eden katılımcılar         “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Belgesi” almaya hak kazanırlar.

Gerçekleştirilen eğitimlerde özellikle 18-29 yaş arası genç girişimcilerin iş kurmaları ve yürütmeleri konusunda bilgi, beceri sahibi olmaları, yatırım süreçlerini bilinçli yürütmeleri ve iş planı hazırlayabilecek deneyimi kazanmaları amaçlanmaktadır.Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla KOSGEB ile geliştirilen iş birliği kapsamında uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenlenmektedir. Bu eğitimlerle Ajans Bölgesi’ndeki (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması sağlanacaktır.

Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar “KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı” kapsamında yer alan yeni girişimci desteğinden faydalanabileceklerdir. Yeni girişimci desteği ile girişimcilere 30 Bin TL hibe ve 70 Bin TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 100 Bin TL’ye kadar mali destek sağlanabilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2018, 08:49

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER