DİKA Genel Sekreterliğine Murat Erçin Atandı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreterlik makamına Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Ajans’ın Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Başkanı Murat Erçin vekaleten atandı.

DİKA Genel Sekreterliğine Murat Erçin Atandı

DİKA Eski Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’ın 14.04.2020 tarihinde Mardin İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne atanmasının ardından Ajans’taki görevinden 27.04.2020 tarihinde görevden ayrılmasıyla boşalan Genel Sekreterlik makamına 28.04.2020 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Ajans’ın Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Başkanı Murat Erçin vekaleten atandı.

Bugün itibariyle göreve başlayan Yeni Genel Sekreter Murat Erçin’in özgeçmişi aşağıdadır.

Özgeçmiş

1975 yılında Mardin Midyat İlçesinde doğan ERÇİN, ilk, orta ve lise eğitimini İskenderun’da tamamladı.  1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1999-2010 yılları arasında Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Etüt ve Planlama Mühendisi ve Birim Müdürü olarak görev yaptı. 2011 Yılında Dicle Kalkınma Ajansı'nda uzman personel olarak göreve başladı. 2011-2014 Yılları arasında Planlama Uzmanı olarak görev yaptı. 2014-2015 Yıllarında ABD’de Cornell Üniversitesinde Sürdürülebilir Yerel ve Kırsal Kalkınma Alanlarında çalışmalarda bulundu. New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi, Nüfus Fonu Teşkilatında (UNFPA) profesyonel bir staj programına katıldı. 2016 Yılında Dicle Kalkınma Ajansında Dış İlişkiler ve Fonlar Birim Başkanı olarak görevlendirildi. Ajanstaki Görev süresi içerisinde TRC3 Bölgesinin sosyo ekonomik kalkınmasına katkı sağlamaya yönelik birçok çalışma ve projede yer aldı. Avrupa Birliği Programları ve diğer uluslararası fonlara yönelik olarak Bölge kamu ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarının proje geliştirme ve yürütme çalışmalarına destek sağladı ve geliştirdiği AB projelerinin büyük bir bölümü başarılı olmuştur.

Murat ERÇİN, evli ve 3 çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 17:11

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER