banner113

DİKA 2018 Yılı Mali Destek Programları İlk Proje Başvurusu Yapıldı

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2018 Yılı Mali Destek Programlarından “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Ajans’a ilk proje başvurusu Mardin Artuklu Belediyesi tarafından yapıldı.

DİKA 2018 Yılı Mali Destek Programları İlk Proje Başvurusu Yapıldı

Programın uygulandığı iller TRC3 Bölgesi’nin (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) tümünü kapsamakta olup bu illerden yapılan ilk proje başvurusu Mardin Merkez İlçesi Artuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Başvurular öncelikle KAYS sistemi üzerinden internet ortamında online olarak yapıldıktan sonra başvuru sahipleri dosya ve evrak teslim etmeden sadece imzalı bir taahhütname ile Ajansa teslim ederek başvurularını tamamlayacaklardır.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada 2018 Yılı Mali Destek Programlarının toplam bütçesinin 40 milyon TL olduğunu belirterek, bugüne kadar Ajans’ın çıkmış olduğu en yüksek bütçeli program olduğunu ifade etti. Bu yılki programların tamamının kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik olacağını, kâr amacı gütmeyen bir kesime yönelik hibe desteği sağlayacaklarını söyledi. Altındağ, “Ajansımız bu teklif çağrılarıyla özellikle organize sanayi bölgelerinin, küçük sanayi sitelerinin, belediyelerin ve tüm kamu kurumlarının bu destekten faydalanmalarını amaçlamaktadır” dedi.

Ajans’ın 2018 Yılı Mali Destek Programları olan “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi” ve “Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi” Mali Destek Programları kapsamında toplam 40 Milyon TL hibe sağlanacaktır. Bu program Ajans’ın bugüne kadarki en yüksek bütçeli mali destek programı olup kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olarak açılmıştır. 2018 yılındaki iki mali destek programından biri olan “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programının” amacı Bölge’nin turistik, sınai ve ticari yatırım ve girişimlerin gelişmesine olanak sağlayacak altyapının desteklenmesi aracılığıyla rekabet gücünün artırılmasıdır. İkinci program olan “Kentsel Yaşam Kalitesinin İyileştirilmesi Mali Destek Programının” amacı, terör nedeniyle zarar görmüş olan kentsel üstyapı ve ortak yaşam alanlarının geliştirilerek kent merkezlerinde yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasıdır. Ayrıca kent estetiğinin geliştirilerek yaşam kalitesinin artırılması ve ortak yaşam alanlarının desteklenmesiyle kentlerde yaşanabilirlik düzeyinin artırılmasıdır.

Programların son başvuru tarihi 26 Mart 2018 Saat 17.00’dır. Başvuruların son güne bırakılmaması yoğunluğu önlemek adına büyük önem arz etmektedir.

Güncelleme Tarihi: 22 Mart 2018, 12:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER