banner113

Dicle Kalkınma Ajansı İlk Teşvik Başvurusunu Aldı

Ekonomi Bakanlığı’nın çeşitli konularda yatırımcılara özel imkanlarına destek yahut aracı olarak çalışan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) bir ilke daha imza attı.

Dicle Kalkınma Ajansı İlk Teşvik Başvurusunu Aldı

Bölgede akredite olmuş şekilde hareket eden Ajans artık Ekonomi Bakanlığı’nın teşvik başvurularını da alabilmektedir.Özellikle alınan teşviklerin ekspertiz işlemlerinin yapılmasında etkili olan DİKA günümüze kadar birçok teşvikin kapanmasında etkin rol oynamıştır.

Dicle Kalkınma Ajansı Bölge yatırımcılarının yaşadığı zorlukları ve bürokrasinin vatandaşa yansıyan olumsuz yanlarını olabildiğince azaltmak için çalışmalarına devam etmektedir. Bölgedeki yatırımcıların özellikle merkez kurumlara olan uzaklık sorununaçözüm bulmak için Ajans çeşitli girişimlerde bulundu. Ekonomi Bakanlığı’nın Teşvik Başvurularının yerelden alınması işlemi için DİKA Bakanlığınbaşvuru alım sistemine akredite oldu. Ekonomi Bakanlığının teşviklerinin artık sadece kapamasını değil, başvurularınalınmasını da Ajans sağlayacaktır. Böylece Bölgedeki yatırımcılar Teşvik Başvurularını DİKA üzerinden yaparak yerelde bu işlemleri gerçekleştirebilecektir.

Yatırımcıya işlemlerinde kolaylık sağlama ve problemli durumları yerelde çözme amacıyla hareket eden Dicle Kalkınma Ajansı bu amaç doğrultusunda ilk teşvik başvurusunu aldı. Ajans’a ilk teşvik başvurusunu yapan Ata Yatırım sahibi Ahmet Tatar’ın söz konusu yatırım Ajans’ın Ekonomi Bakanlığına ilettiği ilk Teşvik Başvurusu oldu. Bu başvurunun güzel bir başlangıç olmasının temenni edildiğini belirten Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ şunları söyledi“İlk defa teşvik başvurusu Ajans üzerinden yapılıyor, bu girişim Yatırımcımızın önünü açmak için gerçekleştirdiğimiz diğer girişimlerin devamı niteliğinde olup, bizlere gelen talepler doğrultusunda bölgede yenilikçi olan faaliyetlerde istekli olduğumuzun da göstergesidir. Artık Ajans olarak bölgemizde yatırımcımızın ilk işleminden son işlemine kadar destek çıkabilecek bir potansiyelimiz var. Umarım ilk başvurumuzdan sonra yenileri de eklenerek bölgede daha fazla girişim olacaktır”diyerek Yatırımcı Ahmet Tatar’a teşekkürlerini ileterek başarılar diledi.

Yeni destek mekanizmalarının tespiti ve yatırımcıların işlemlerini kolaylaştırmada atılacak adımların belirlenmesi için Dicle Kalkınma Ajansıçalışmalarınısürdürerek, bölgeye katma değer katabilecek hususlarda öncü olmaya devam edecektir.

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2017, 14:30

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER