banner113

Dicle Elektrik’te İSG Eğitimleri Sürüyor

Faaliyet alanı ‘En tehlikeli iş kolu’’ olarak değerlendirilen Dicle Elektrik Dağıtım’da, çalışanların sağlığı ve iş güvenliklerini sağlamak adına her yıl 2 dönem halinde gerçekleştirilen İSG (İş Sağlığı ve Güvenliği) eğitimleri devam ediyor.

Dicle Elektrik’te İSG Eğitimleri Sürüyor

Diyarbakır’ın ardından uzmanlar tarafından Şanlıurfa ve Mardin’deki çalışanlara İSG eğitimi verilmeye başlandı.

 

Şanlıurfa’da 575 çalışana İSG Eğitimi

İş kolu sebebiyle işçi sağlığı ve güvenliğini öncelikleri arasına alan Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürlüğü’nde çalışanların tümü 5 gün sürecek eğitime alındı. Enerji şirketinde görevli İSG uzmanları tarafından verilen ve bir otelin salonunda gerçekleştirilen eğitimlere toplam 575 çalışan katılacak.

İSG uzmanı ve işyeri hekimi Veysel Dağ, hemşire Uğur Habip Zira, İSG uzmanları M.EminCorku, Fatma Tarhan ve Veysi Almastarafından verilen eğitimler sırasında katılımcılara iş güvenliği kültürünün oluşturulması, iş güvenliğinin sağlanması ve olası iş kazalarının önlenmesi konularının yanında çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, işyeri temizliği ve düzeni ile iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar anlatıldı. Eğitimler sırasında özellikle ilk yardım gibi konularda teorik bilgi verilirken, yapılacaklar teorik olarak da tatbik edildi.

İSG uzmanı Corku, söz konusu eğitimlerin 6331 sayılı İş Kanununu kapsamında her yıl düzenli olarak verildiğini söyledi.

 

Mardin’deki Eğitime 274 Çalışan Katıldı

Dicle Elektrik Dağıtım Mardin İl Müdürlüğü’nde görev yapan 274 çalışan da aynı iş kanunu çerçevesinde İSG eğitimi aldı.

İSG uzmanı Özcan Taner ve iş yeri hekimi Dr. Yaşar Ekin tarafındanverilen eğitim sırasında katılımcılara kişisel koruyucu alet kullanımı, tehlike, risk, mesleki hastalıklar ve hukuki sonuçları, yangın ve yangından korunma, risk yönetimi, ilk yardım, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları ile iş sağlığı ve güvenliği kuralları hakkında bilgi verildi.

Eğitim çalışmaları ile ilgili konuşan İSG uzmanı Taner, “Temel amacımız çalışanları kaza ve hastalıklardan korumak. Kuralcı değil önleyici yaklaşım gösterirken, zarar verici etkileri azaltmayı amaçlıyoruz. Bu eğitimler sırasında çalışanlara, yapacakları en basit işi bile düşünerek ve tedbirini alarak yapması gerektiğini ısrarla vurguluyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2017, 12:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER