Demirkaya: Milletimizin karakteri, gerektiğinde vatanını korumak için canından vazgeçebilmektir

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 3. Anma yıldönümü nedeniyle bir yazılı bir basın açıklaması yayımladı.

Demirkaya: Milletimizin karakteri, gerektiğinde vatanını korumak için canından vazgeçebilmektir

AK Parti Mardin Milletvekili Cengiz Demirkaya, 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Fethullahçı Terör Örgütünün (FÖTE) darbe girişiminin 3’üncü yıldönümü münasebetiyle ilgili yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

 

Her milletin bir karakteri vardır. Bizim milletimizin karakteri, yeri geldiğinde vatanını korumak için canından vazgeçmeyi göze alabilmektir. Milletimizin bu yüksek karakterini yüzyıllara uzanan destansı tarihimizde çok kez görmüşüzdür. İşte bunların sonuncusu, 15 Temmuz 2016’da millet olmanın asaletini, birlikteliğini ve gücünü gösterdiğimiz ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi’mizdir.

 

Ülkemizin bekasına kast edenler, Türkiye Cumhuriyeti'nin altını oymaya çalışan hainler ve vatanının kalkınmasını sekteye uğratmaya çalışanlar bundan 3 yıl önce 15 Temmuz 2016 tarihinde 249 şehidimiz ve 2196 gazimizin kahramanlıkları ile ezilmişlerdir. Gelecekte de devletimizi alaşağı edebileceğini düşünenler gereken dersi alacaktırlar.

 

Bu millet o gece, demokrasimizi kimsenin eline bırakmadı.  Milletimizin refahını ve huzurunu, darbeyle başa geçmeyi düşünenlere terk etmedi. Merhum Mehmet Akif Ersoy’un ;“İmandır o cevher ki İlahi ne büyüktür…/ İmansız olan paslı yürek sinede yüktür” dediği gibi iman gücümüz, millet olmanın verdiği inanç ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği güvenle bayrağımıza, bağımsızlığımıza ve devletimize sahip çıkarak, milletimizin gücünü yeniden gösterdik. Demokrasi yolunda darbeye geçit vermedik. Tarihimizde defalarca ortaya çıkardığımız o asil ruhu, 15 Temmuz’da Türkiye’nin dört köşesinde yeniden şahlanmıştır.

 

Herkes gördü ki, Milletimizin asil kanlarıyla suladığı bu vatan toprağının bir karışını bile teslim etmez. Ve yine gördüler ki, demokrasiye göz dikenlerin asla hâkimiyetine girmez bu millet. Aramızda ayrılıklar yaratmak isteyen tüm güçler gördüler ki, bu millet gerçekten büyük ve asil bir millettir.

 

Dualarımızı ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan onurludur diyerek canlarını veren şehitlerimize gönderiyoruz. Yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler. Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihaneti yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın… Millet bu alçaklara her zaman gerekli dersi vererek; Demokrasi Yolunda Darbelere Geçit Vermeyecektir.

 

15 Temmuz’un 3. yıldönümü vesilesiyle bütün milletimizin ve Mardinli hemşehrilerimizin Demokrasi ve Milli Birlik gününüzü tebrik ediyor;  şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2019, 22:53

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER