Değer;“Mardin’de Covid-19 vaka sayısı zirve yaptı“

Memur-Sen Mardin İl Başkanı Eyyüp Değer'den, Son günlerde Mardin’de Covid-19 vakalarının artışıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Değer;“Mardin’de Covid-19 vaka sayısı zirve yaptı“

Değer açıklamasında; 2020 Yılının başından bu yana ülkemizde ve dünyada meydana gelen ve hızını hala ilk günkü gibi kaybetmeyen Covid-19 salgını maalesef son günlerde Kadim Şehrimiz Mardin’de de zirve noktaya ulaşmış durumda. Özellikle yaz aylarında düğün sezonunun açılmasıyla beraber halkımızda bir rehavet söz konusu. Ancak sevdiklerimizin yanında olmak, onlarla beraber olmak, sadece fiziksel anlamda yakın olmak anlamına gelmez. Sevdiklerimizle kalpten kalbe giden yollar vardır. Kalben destek olarak da mutluluklarımız ve acılarımızı paylaşabiliriz. Sevdiğimiz insanlara uzattığımız el ve yakınlaştığımız mesafe hastalığa, yoğun bakıma ve hatta ölüme sebebiyet verebilir. Bu sebeple Kadim Şehrimizin güzel insanlarından ricamız, Covid-19 salgınının ilk günlerindeki ciddiyeti muhafaza etmek ve zorunlu olmadıkça “Evde Kal”  sloganına riayet etmeleridir. Sokağa çıktığımızda mutlaka “ Maske” takmalı, “2 Metre Sosyal Mesafe ”ye dikkat etmeli ve “ El Hijyeni” ni muhakkak yerine getirerek “üç temel kuralı” bu musibet tüm insanlığın üzerinden kalkana kadar yerine getirmeliyiz. Unutmamalıyız ki biz bu evrende tek başına değiliz ve her birey tüm insanlıktan sorumludur.

 

Unutmayalım bizim bir ihmalimiz sadece bizim sağlığımızı değil, toplumdaki birçok kişinin sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun belirlediği Kurallara uyarak sadece kendimizi değil sevdiklerimizi de korumuş olacağız.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2020, 12:05

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER