Değer:“Alın terimizin değersizleştirilmesi kabul edilemez”

Uzlaşmazlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri hakkında açıklama yapan Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, “Bizlerin asla kabul edemeyeceği tavır; alın terimizin değersizleştirilmesidir.” dedi.

 Değer:“Alın terimizin değersizleştirilmesi kabul edilemez”
 Memur-Sen Mardin Şubesi tarafından, “Emeğe Saygı, Adalete Davet” temasıyla basın açıklaması yapıldı. 1 Ağustos’ta başlayan ve 21 Ağustos itibariyle uzlaşmazlıkla sonuçlanan 5. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna taşınmıştı.

Memur-Sen, 20 gün boyunca yapılan pazarlıkta üzerinde uzlaşılan maddelerin Kamu İşvereni tarafından hiç görüşülmemiş ve uzlaşılmamış gibi kabul edilerek Hakem Kuruluna götürülmesine çeşitli vesilelerle tepki göstermişti.

5 milyondan fazla kamu görevlisi ve emeklisini doğrudan, aileleriyle birlikte 20 milyon, tesir ettiği alan itibariyle 82 milyon insanı etkileyecek olan bu süreçte kamu görevlilerinin haklı beklentilerini dile getirmek ve kazanımları arttırmak için 81 ilde “Emeğe Saygı, Adalete Davet” temasıyla basın açıklamaları düzenledi.

Mardin’de açıklama Memur Sen Mardin Şubesi binası önünde yapıldı. Sık sık “Memuruz, Haklıyız, Kazanacağız!” şeklinde sloganların atıldığı basın açıklamasını okuyan Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, “Kamu görevlileri olarak bizlerin asla kabul edemeyeceği tavır; alın terimizin değersizleştirilmesi, taşıdığımız misyonun görmezden gelinmesidir.” dedi.

“Sürecin uzlaşmayla sonuçlanması için özveriyle çalıştık”

Memur-Sen olarak toplu pazarlık sürecinde kamu işveren heyetiyle sözleşme imzalanmasını sağlamak için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Değer, şunları söyledi:

“Memur-Sen’in ve bağlı sendikalarının titiz çalışmalarla, sahanın nabzını tutarak oluşturduğu ve kamuoyuna “makul teklifler” olarak deklare ettiği 657 teklifine karşın kamu işveren heyeti maalesef malül tekliflerle masaya gelmiş ve ardından toplu sözleşme sürecini hiç yaşanmayan bir süreç olarak tarihe kaydetme iradesi göstermiştir. Bu iradenin sonucu olarak süreç uyuşmazlıkla sonuçlanmış ve kamu görevlileri hakem kuruluna gidilmiştir. Biz, toplu sözleşme görüşmeleri boyunca masanın ve müzakerenin önemine inanarak çözüm üretmeye odaklandık ve sürecin uzlaşmayla sonuçlanması için büyük bir özveriyle çalıştık.”

“Memur-Senin teklifi milletin talepleridir”

“Memur-Senin teklifi milletin talepleridir.” diyen Değer, “Bu teklifler milletin maşeri vicdanında makes bulmuş adil ve hakkaniyetli tekliflerdir. Bu nedenle, kamu işveren heyetinin, merkez bankasının gerek beklenti anketinde gerekse kendi tahmininde ifade ettiği enflasyon rakamlarının altında kalan tekliflerle masaya gelmesini kamu görevlilerinin emeğini değersizleştirmek olarak görüyoruz. Maalesef, Hakem Kuruluna başvuru süreci de Kamu İşveren Heyeti tarafından hakkaniyetli yürütülmemiştir. 20 günlük, adeta insanüstü çabalarla, gece yarılarına kadar görüşülerek, tartışılarak üzerinde uzlaşma sağlanan azımsanmayacak sayıdaki teklifimiz Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna giderken yok sayılmıştır.” şeklinde konuştu.

“Emeğin hakkını takdir edecek bir karar bekliyoruz”

Milyonlarca insanı ilgilendiren ve fakat Kamu İşveren Heyetinin, konfederasyona sunduğu teklifte yok saydığı bütün tekliflerin hakem kurulu tarafından dikkate alınmasını dile getiren Değer, “Biz hakem kurulundan, refahın tabana yayılmasını, gelir dağılımında adaletin sağlamasını istiyoruz. Biz, refahtan pay, paylaşımda adalet istiyoruz. Biz, kamu görevlilerinin yaşam standardını yükseltecek, emeğin hakkını takdir edecek bir karar bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan kalabalık sesiz bir şekilde dağıldılar. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 21:22

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER