Değer; “Hükumet, gıda terörüne karşı palyatif çözümler yerine kalıcı çözümler üzerinde çalışmalıdır”.

Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi Başkanı Eyyüp Değer son zamanlardaki yüksek gıda fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu;

Değer; “Hükumet, gıda terörüne karşı palyatif çözümler yerine kalıcı çözümler üzerinde çalışmalıdır”.

2018 yılında hızla yükselen enflasyon rakamlarından sonra 2019 yılının ilk ayından itibaren özellikle sebze- meyve fiyatlarında enflasyon yükselişi devam etmektedir. Vatandaşın sofrasına bir darbe gibi inen sebze-meyve ve gıda grubunda fiyatların zirve yapması yoksulluk ve açlık sınırındaki rakamların yükselmesine ve yoksulluğun artmasına sebep olmuştur. 2018 yılında enflasyondan kaynaklanan kayıplar, memurları yoksulluk sınırına daha da yaklaştırmış, asgari ücret alanları ise adeta açlık sınırına mahkûm etmiştir.

Bu bağlamda devlet yetkilileri gıda şirketleri ve komisyoncular üzerinde daha ciddi denetimler ve yaptırımlar uygulamalıdır. İnsaf ölçüsünü çoktan aşmış olan ve el yakan gıda fiyatlarını arttıranları gıda terörü kapsamında ele almalı,  vatandaşın sofrasına ve ekmeğine göz dikenlerin yanında kar kalmamalıdır.

Hükumetin gıda terörü ile ilgili sebze ve meyve tanzim satışlarını doğru ve yerinde bir adım olarak görüyoruz diye sözlerine devam eden Memur-Sen Mardin İl Başkanı Eyyüp Değer;  tanzim satışların sadece sebze ve meyve ile kalmamasını diğer gıda gruplarında da tanzim satışlarının olması gerektiğini özellikle vatandaşın sofrasında günlük yer alan et, tavuk, balık, kuru gıda gibi ürünler içinde uygulanmasını istiyoruz, dedi.  

Pilot olarak tanzim satışların yapıldığı İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerin yanında bir an önce tüm illerde yapılması elzemdir. İlimizde de enflasyonu iliklerine kadar hissettiğimiz ve pazarlarda bile hala cep yakan sebze ve meyve fiyatlarının düşmesi için Mardin Büyükşehir Belediyesinin de, merkez ve diğer ilçelerin tamamına tanzim satışlara başlamasını bir an önce bekliyoruz. Ayrıca yanı başımızda Diyarbakır da yıllardır hizmet veren Et ve Balık Kurumunun Mardin’e de açılması için yetkililerin adım atmasını bekliyoruz.

Memur- Sen Mardin İl Başkanı Eyyüp Değer; “Hükumet, gıda terörüne karşı palyatif çözümler yerine kalıcı çözümler üzerinde çalışmalıdır. Bununla ilgili caydırıcı cezalar olmalı ve yasalar ile yaptırımlar uygulanmalıdır. Hiçbir komisyoncu ya da gıda şirketi vatandaşın safrasına göz dikecek ya da el uzatacak cesareti bulmamalı enflasyon rakamlarının üzerinde bir artışa gidememelidir,”  diye sözlerine son verdi.  

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2019, 21:41

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER