banner113

DBP ve HDP’li Seçilmişler Mardin Valiliğinde Oturma Eylemi Yaptı

Aralarında Mardin Millevekili Gülser Yıldırım,Mehmet Ali Aslan ve Enise Güneyli, Artuklu Belediye Eş başkanları Emin Irmak ve Sevinç Bozan’ın de bulunduğu DBP ve HDP’nin Mardinli seçilmişleri, Habur Sınır Kapısı’nda bekletilen 13 YPG’linin cenazesi için Mardin Valiliği’nde oturma eylemi yapıyor.

DBP ve HDP’li Seçilmişler Mardin Valiliğinde Oturma Eylemi Yaptı
Rojava’da yaşamını yitiren 13 YPG'linin cenazelerinin 9 gündür Habur Sınır Kapısı'nda bekletilmesini protesto etmek amacıyla Mardin’deki HDP ve DBP’li seçilmişler, ani bir baskınla Mardin Valiliği binasında oturma eylemi yapıyor.

HDP Mardin Millevekili Gülser Yıldırım ve Mehmet Ali Aslan ve
Artuklu Belediye Eş başkanları Sevinç Bozan ve Emin Irmak’ın bulunduğu seçilmişler arasında, DBP Mardin İl Eş başkanları Ömer Öcalan ve Perihan Ağaoğlu, Mardin’in tüm belediye eş başkanları, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri yer alıyor. Sabah erken saatlerde Mardin Valiliği binasına geçen seçilmişler, bina içerisinde oturma eylemi yaptı.

Polisler ile seçilmişler arasında gerginlik yaşandığı sırada, görüntü almaya çalışan basın mensupları valilik binasından polis zoruyla çıkartıldı. Bir süre sonra HDP ve DBP’li seçilmişler, valilik binasından çıkarak, eylemlerini valilik binasının önünde sürdürmeye devam etti.

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın özel kalem müdürü aracılığıyla HDP'li Milletvekillerine yaptığı daveti kabul etmeyen milletvekilleri adına söz alan Milletvekili Yıldırım, sürecin kanla ve ölümle devam etmesinden yana olmadıklarını söyleyerek, sınırda bekletilen cenazelerin bir an önce geçişinin yapılması gerektiğine dikkat çekti. Yıldırım, şöyle devam etti: “Dünyanın hiçbir yerinde, savaşlarda dahi cenazelere böyle yaklaşılmaz. Cenazeler 9 gündür bu sıcakta bekletiliyor. Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur, saygısızlıktır.”
Eylemin kanunsuz bir eylem olduğunu ve kalabalığın dağılmasın konusunda uyarılarda bulunurken, Milletvekili Yıldırım, cenazelerden bir sonuç alınmayana kadar oturma eylemlerine devam edeceklerini ifade etti.
HDP ve DBP’li seçilmişlerin oturma eylemi devam etti

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2015, 14:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER