banner113

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

Nusaybin İlçesi’ne çeşitli ziyaretlerde bulunmak maksadıyla Mardin’e gelen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek, Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Nusaybin İlçesi’ne çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla Mardin’e geldi. Nusaybin ziyareti öncesi DBP Mardin İl örgütünü ziyaret eden Yüksek, ardından da Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Yüksek ve beraberindeki heyeti belediye girişinde HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları, Büyükşehir Daire başkanları ve belediye çalışanları karşıladı. Belediye çalışanları ile tek tek tokalaşan Yüksek, ardından belediye eş başkanlık makamına geçerek Eş Başkan Akyol Akay ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Mardin'in Nusaybin ilçesinde "Öz Yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan ve aralarında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 6 kişi hakkında da bilgi alan Yüksek, tutuklamaların aslında Öz Yönetim ilanlarına karşı bir tutum olduğu ve Öz yönetim kapsamında açılan dosyaların içeriğine bakıldığı takdirde kişilere soruşturma bile açılmaması gerektiğinin altını çizen Yüksek, “Bu yargılamalarla halkın  ‘Kendini ve kentini koruma hakkının’ önüne geçilmek istendiğini” söyledi. 

Sıcak bir sohbet havası içinde geçen görüşmenin ardından Yüksek ve beraberindekiler Nusaybin İlçesi’ne yapılacak ziyaret için belediye binasından ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2015, 09:14

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER