Covid-19 Test Laboratuvarına MAÜ’den Akademik Destek

Mardin Artuklu Üniversitesi akademisyenlerinin destekleri ile Mardin Devlet Hastahanesinde kurulan Covid-19 test laboratuvarı, hizmet vermeye başladı.

Covid-19 Test Laboratuvarına MAÜ’den Akademik Destek

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan korona virüs salgını nedeniyle  ülkemizin aldığı tedbirler ile birlikte  sunduğu sağlık hizmetlerine, tüm kurumlar gibi Mardin Artuklu Üniversitesi de ilk günden beri destek vermeye devam ediyor.

 

Mardin Devlet Hastanesi, pandeminin tespiti ve bulaş riskini izole etmek maksadıyla; test sayısının artırılması, hızlı vaka tespiti ve karantina süreci ile virüsün yayılmasını önlemek amacıyla ekip oluşturarak (Polymerase Chain Reaction) PCR laboratuvarını kurdu.

 

 Mardin Devlet Hastahanesi Başhekimi  Uzm. Dr. Alpay Tuncar tarafından oluşturulan ve PCR laboratuvarının kurulmasında  büyük emek sarf eden ekipte;  Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi M. Yunus Emre ile  Dr. Ümmügülsüm Tükenmez Emre, Mardin Devlet Hastanesi Tıbbi Laboratuvar Mikrobiyoloji uzmanlarından   Uzm. Dr. Erkan Sanmak ve Uzm. Dr. Mahmut Celelettin Üner’in  yer aldığı bildirildi.

 

Mardin Devlet hastanesinde Covid-19 testlerinin yapılabilmesi adına PCR laboratuvarının kurulması için  düğmeye basıldığını ve bu süreçte  temin edilen cihazların kullanımı maksadıyla kendilerinden destek talep edildiğini belirten Öğretim Görevlisi M. Yunus Emre, 

 

“PCR laboratuvarının kurulumu için çalışma başlatıldığını ve benim ile birlikte eşim Dr. Ümmügülsüm Tükenmez Emre’nin çalışmaya yardımcı olup-olamayacağımızın sorulması üzerine, PCR cihazını  kullanmayı bildiğimizi ve büyük bir memnuniyetle tecrübelerimizi paylaşabileceğimizi söyledik. Böylelikle kurulan ekip ile birlikte koordineli  bir çalışma başlattık.” dedi.

 

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yer alan PCR laboratuvarını yerinde  inceleyerek çalışmalara başladıklarını belirten  Öğr. Gör. Emre, ekibin özverili çalışmaları sonucunda bir ay gibi kısa bir sürede kirli ve temiz alanlardan oluşan iki  aşamalı PCR laboratuvarının Mardin Devlet  Hastahanesinde kurulduğunu söyledi.

Hastahane yönetiminin üstün çabaları ile kısa sürede oluşturulan Laboratuvarın test kabulüne  başladığını ifade eden M. Yunus Emre,

“Laboratuvarın Mardin’e hayırlı olmasını ve  laboratuvar sayesinde çok daha kısa sürede  konulan tanının tedavi sürecine  katkıda bulunmasını diliyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 18:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER