banner113

Çok Dilli Kreş’te Çatışma Mağduru Çocuklara İlişkin Etkinlikler Düzenleniyor

Çok Dilli Kreş’te sokağa çıkma yasakları ve yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Nusaybin, Cizre ve İdil’li çocuklara ilişkin resim çizme, masal anlatma ve yöresel oyunların da kapsayan çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Çok Dilli Kreş’te Çatışma Mağduru Çocuklara İlişkin Etkinlikler Düzenleniyor

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Çok Dilli Kreş’te eğitim gören çocuklar yaşanan çatışmalardan kaynaklı mağdur olan Nusaybin, Cizre ve İdil’li çocuklara ilişkin resim çizme, masal anlatma ve çeşitli oyunların sergilendiği etkinlikler düzenliyor.  İki hafta sürecek olan etkinlikte Cumartesi günleri 5-9 yaş arası 21 çocuk katılacak. Pazar günler ise 9-14 yaş arası çocukların katılımı ile etkinlik devam edecek. Etkinlikte, çocuklar çeşitli yöresel oyunlar oynadı. Eğitimciler tarafından anlatılan masallar ile neşeli zaman geçiren çocuklar, kendi duygularını çizmiş oldukları resimlerle anlattı.

 

‘Uygun görülen masal ve resimler çocuk adına kitaplaştırılacak’

 

Kreş eğitimcilerinden Emine Değer, etkinliklerinin sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve savaş mağduru çocukları kapsayan bir etkinlik olduğunu belirterek, aynı zamanda çocuklarla beraber oyun oynadıklarını ve onlara resimler çizdirdiklerini söyledi. Değer, çatışmaların çocukların üzerinde yarattığı etkiyi çizilen resimlerle fark ettiklerini kaydederek, “Bununla çocuklara masallar öğrettiğimiz gibi onların yeteneklerini de ortaya çıkarmayı ve ilerletmeyi hedefliyoruz. Bunun devamında bizler çocuklar tarafından çizilmiş ve yine çocuklar tarafından masalının anlatıldığı yazıyı değerlendirmeye tabi tutacağız. Uygun görülen masal ve resim çocuk adına kitaplaştırılıp basılacaktır. Evet, belki çocuk bunu kısa bir süre sonra ya da iki yıl sonra görmeyebilir ama emin olun aradan bir on yıl geçip bunu gördükten sonra neleri başarabileceğini görecektir. Aynı zaman da bu çocuğu ailesi içinde iyi olacaktır. Çünkü yaşananlardan kaynaklı birçok aile çocuklarının içinde bulunmuş olduğu durumdan kaygılanmaktadır. Bu şekilde ailede çocuğun yeteneğinin farkına varacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 17:48

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER