Cihannüma Mardin Bölge Temsilcilikleriyle İftarda Buluştu.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Mardin şubesinin ev sahipliğinde verilen bölge temsilcilikleriyle İftarda Buluştu.

Cihannüma Mardin Bölge Temsilcilikleriyle İftarda Buluştu.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Derneği Mardin şubesinin ev sahipliğinde verilen iftar yemeğine Bingöl, Diyarbakır, Şırnak ve Batman Cihannüma temsilciliklerinin yanı sıra Cihannüma genel merkezinden Ahmet Akça, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Baki Öztürk ve Ercan Yıldız’da katıldı.

İftar Yemeği öncesi Mardin’deki Sivil Toplum kuruluşlarının yetkilileri ile kısa bir tanışma/hasbihal ve gündem değerlendirilmesi yapıldı.

Gündem değerlendirmesinde Cihannüma Genel Merkez Üyesi Ahmet Akça, Cihannüma Derneğinin kuruluş amacını, geleceğe yönelik planlarını dile getirdi. Özel de Türkiye’nin genelde ise tüm İslam âleminin geçtiği zorlu sürecin farkında olduklarını, bu fetret devrinin tüm Müslümanların el birliği yapıp, kişisel menfaat ve cemaat vari kazanımlarını ön plana almadan çalışmaları gerektiğini söyledi.

Yönetim kurulu üyesi Mehmet Baki Öztürk’te Mardin, bölge için ayrı bir öneme sahip olduğunu ve Dernek olarak Mardin’ini önemsediklerini söyleyerek; bu programı düzenleyen İl temsilcisi Murat Durgan ve ekibine teşekkür ettiği söyledi. Öztürk, konuşmasının devamında “Bizler 69, 74, 94 ve 2002 yılların bilinçli ruhunu, birlikteliğini ve dayanışmasını bugünlere getirme umudunu taşıdığımızı ve bu vesile ile tüm sivil toplum kuruluşlarının, cemaatlerin ve vakıflarının kardeş kuruluşları olduklarını ifade etti.”

Cihannüma Mardin Temsilcisi Murat Durgan ise konuşmasına, programa ve iftar yemeğine gelen kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluşları yöneticilerine teşekkür ederek başladı.  Mardin’deki vakıf, dernek ve STK’lar arası işbirliği ve dayanışma zeminin güçlendirilmesi; aynı inanç ve dava için mücadele eden insanların birlikteliğini pekiştirmeye fırsat doğurmaya zemin hazırlamak için bu iftarı düzenlediklerini, amaçlarının bölge illerinin kardeş kuruluşlarını da bu halkanın içine alarak; kardeşlik soframızı daha da zenginleştirmesini hedeflemekteyiz. Dedi.

Program sonrası Zinciriye Medresesi yer sofrasında verilen İftar Yemeğine geçildi. İftar yemeğinden sonra Bölge temsilcilikleri, Cihannüma Mardin’in ev sahipliğine ve ildeki tüm STK’lara teşekkür konuşmaları yapıldı. Daha sonra Mardin genelinde programa ve iftar yemeğine katılan Sivil toplum kuruluş Başkanları ile Kamu kuruluş idarecileri değerlendirmelerde bulundular.

Program, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun, Mardin İl Başkanı Bahattin Uncu ve Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı İbrahim Özcoşan’nın Konuşmalarının bitiminden sonra Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşcı’nın Duası ile sona erdi.

Cihannüma Mardin Temsilciliğinin düzenlediği program ve iftar Yemeğine, Mardin AK Parti İl Başkanı, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı, Kadim Akademi, Davet ve kardeşlik vakfı, USTAD, AGD Mardin Şubesi, Artuklu Üniversitesi Eğitim Bir Sen Temsilciliği, Mardin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Mardin ve Diyarbakır IHH Başkanları, Siirt Memur Sen Başkanı, Diyarbakır ve Mardin Anadolu Ajansı Muhabirleri, Mardin İl Müftüsü, Kızıltepe İlçe Müftüsü, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü, TUGVA Başkanı, Mardin MÜSİAD Temsilciliği iştirak ettiler.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2015, 15:18

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER