banner113

CEMİL AYDOĞAN KANDİLDE

06.12.2014 Tarihinde Barış aktivisti ve Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı AYDOĞAN KANDİL'de PKK Başkanlık konseyi üyesi Sabri OK ve Rubar ile özel bir görüşme yaptı.

CEMİL AYDOĞAN KANDİLDE
06.12.2014 Tarihinde  Barış aktivisti ve Mezopotamya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı AYDOĞAN   KANDİL'de PKK Başkanlık konseyi üyesi Sabri OK ve Rubar ile özel bir görüşme yaptı.
     Daha önce ekopolitika  adına çözüm için Avrupaya giden daha sonra iki sefer resmi olarak Kandile yolculuk yapan AYDOĞAN bu seferde özel bir sohbet yapmak üzere Kandili ziyaret etti. AYDOĞAN Erbilde Selahaddin Üniversitesi tarih bölümü başkanı prof.dr. Musa KAVAL ile ortadoğu ve Kürdistan tarihi ile ilgili bir görüşme yaptı.Daha sonra Kandile giden AYDOĞAN  konsey üyeleri tarafından sıcak bir ilgi ile karşılandı. AYDOĞAN    Kandilde yaptığı açıklamada ateşkesin hayata geçmesinde ekopolitika  adına önemli hizmetlerde bulunduklarını ve ateşkesin hayata geçmesinde Başkanlık Konseyi üyeleri adına çözüm için bizlerle uzun süre görüşerek çözüme katkıda bulunmaya çalışan sayın Sabri OK ve sayın Zeki Şengali'ye teşekkür ettiklerini söyledi . Barışın çok zor  bir  görev olduğu bu sürede muhattap olan güçlerinde samimi olmaları gerektiğini söyledi.Yoksa muhattaplardan birisi barış mücadelesini kendi siyasi çıkarları için kullanmaya çalışırsa barışın netice vermeyeceğini açıkladı. Barış bir vicdan muhasebesidir .Allah katında da ve insanlık ve mücadelesinde önemli bir değer taşımaktadır,açıklamasını yapan AYDOĞAN barış görüşmelerimizde PKK yetkililerinin samimi olduklarına tanık olduk. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinden de akan kanın bir daha dökülmemesi için  Kürt halkının demokratik taleplerinde samimi ve vicdani davranmasını beklediklerini söyledi .Daha sonra PKK başkanlık konseyi üyesi Sabri Ok'da kendilerinin sürekli barış ve demokrasiden yana olduklarını söyledi.Önder Apo'nun talepleri barış ortamına ciddi bir ışık tutmaktadır. Hükümetin de samimi davranması halinde ve dünya genelinde çözümü yapan ülkelerin benzer demokratik taleplerinin hayata geçirilmesi durumunda sorunların büyük çapta çözüleceğini açıkladı . -OK bu barış ve çözüm hizmetlerinde ekopolitika adına bu yoğun çalışmaları yürüten İnsan Hakları Savunucusu Cemil AYDOĞAN a teşekkür ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 13:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER