banner113

Çankırı, Kredi Yurtlar Kurumu’nu Ziyaret Etti.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin’deki Kredi Yurtlar Kurumu’nu ziyaret ederek yurtta kalan öğrencilerle sohbet etti.

 Çankırı, Kredi Yurtlar Kurumu’nu Ziyaret Etti.

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kişisel Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Akbaba ile birlikte Artuklu’da bulunan KYK Kız Yurdunu ziyaret etti.

Mardin Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Hüseyin Can ve yurtta görev yapan diğer yetkililer tarafından karşılanan Milletvekili Çankırı’yı öğrenciler çiçeklerle karşıladı.

Öğrencilerle samimi bir ortamda sohbet eden Milletvekili Çankırı, öğrencilerin sıkıntılarını dinledi, hedef ve beklentileriyle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

“HEDEFİMİZ HAYIRLI İNSAN OLMAK OLMALIDIR”

Kişisel Kişisel Gelişim Uzmanı Fatih Akbaba’nın sohbet ortamında öğrencilere yaptığı kısa sunumu dinleyen Milletvekili Çankırı, “Aslında sizlerle daha sık bir araya gelmemiz gerekiyordu. Bu ziyaretimiz bir başlangıç olsun, bundan sonra sizlerle daha sık bir araya geleceğiz. Gözlerinizin içindeki ışıltı beni mutlu etti. Her birinizi ülkemiz için ayrı bir değer olarak görüyorum, günü geldiğinde ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacağınıza bütün samimiyetimle inanıyorum. Öğrencilik dönemlerinin her öğrenci için beraberinde getirdiği mutlaka ki sıkıntıları vardır. Bu sıkıntılar aslında insanı da bir anlamada olgunlaştırıp, hayata bakış açısıyla ilgili yeni ufuklar kazandıran sıkıntılar olarak günü geldiğinde geride kalır. Hepinizin hayattan olan farklı beklentileri vardır, olmalıdır da. Ancak asıl odaklanmamız gereken hedef, topluma yararı dokunacak hayırlı birer insan olmak olmalı. Hangi görev ve makamda olursak olalım hedefimiz; ülkemize, milletimize, şehrimize ve insanlarımıza hayırlı hizmetlerde bulunmak olmalıdır. Hayata bu pencereden bakıp, niyetimizi de halis tutuktan sonra başaramayacağımız, elde edemeyeceğimiz hiçbir hedefin olmadığını göreceksiniz.” diye konuştu

Mardin Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Hüseyin Can’dan yurt binasının durumu ihtiyaç ve sıkıtlarla ilgili bilgiler alan Milletvekili Çankırı, daha sonra yaptığı ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“EĞİTİM ALANINDAKİ YATIRIMLAR DEVRİM NİTELİĞİNDEDİR”

Mardin Kredi Yurtlar Kurumu Kız Yurdunda bin 115 öğrencinin kaldığını hatırlanan Milletvekili Çankırı, sayının Mardin için iyi ancak bölge illerindeki öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri için yeni yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

AK Parti hükümetleri döneminde Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla tüm yurtlardaki öğrenci kapasitesini artırdıklarına dikkat çeken Çankırı, “AK Parti’nin eğitime verdiği önem hepimizin malumudur. Cumhuriyet döneminde bütçeden eğitime ayrılan rakamların en büyüğü AK Parti hükümetleri tarafından ayrılmıştır. Bu eğitime verilen önemin bir göstergesi olmakla birlikte aslında bu ülkemiz için aynı zamanda bir devrimdir. AK Parti öncesinde Türkiye’de üniversitesi olan il sayısı 40 idi, özel üniversitelerle birlikte bu rakam toplamda 76 iken. Bugün gelinen noktada; Türkiye’de üniversitesi olmayan bir tek ilimiz dahi kalmamış, bütün illerimiz üniversitelerine kavuşmuşlardır. Buradan baktığımızda üniversite sayısındaki artışla birlikte üniversitede okuyan öğrenci kontenjanlarında da önemli bir sıçrama söz konusudur. Her geçen gün sayıları artan üniversitelerimiz, bulundukları şehirlerin gerek sosyal gerekse de ekonomik anlamda gelişmelerinde önemli katkılarda bulunmuştur. Üniversite sayılarındaki artışla birlikte devletimizin öğrencilerine barınma imkanı sunduğu yurt binalarında da gerek kapasite, gerek nitelik ve gerekse de nicelik anlamında önemli bir gelişme sağlanmıştır. Bugün ziyaret ettiğimiz bu yurt binası da bu hizmetlerin bir ürünüdür. Dolayısıyla bugün yaptığımız çalışma programında öğrencilerimizle bir araya gelip, sohbet etmek istedik.  Bundan sonra kendilerini saha sık ziyaret edeceğimizin sözünü verdik. Telefon numaramızı kendilerine vererek bir milletvekilinden çok bir ablaları olarak her zaman bizleri arayabileceklerini söyledik. Çok yararlı bir ziyaret oldu” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2017, 08:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER