banner113

Çankırı, Gap Sulama Kanalları Projesinde İlerleme Var

AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, GAP Sulama Kanalları’nın Mardin ovasına ulaşması ile Yeşilli ilçesinin içme ve sulama suyu ihtiyacının proje çalışmalarıyla ilgili olarak DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz’i ziyaret etti.

Çankırı, Gap Sulama Kanalları Projesinde İlerleme Var
 Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz’i makamında ziyaret eden Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, geçtiğimiz ay bölgede başgösteren enerji destekli sulama sorununa kökten çözüm sağlayacak olan GAP Sulama Kanallarının tamamlanması konusunda Çevre ve Orman Bakanı Prof Dr. Veysel Eroğlu’dan talep ettiği projenin hızlandırılması çalışmalarında gelinen aşamayı görüşmek üzere yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.


GAP Sulama Kanalları Projesi ile bölgede devam eden ve yapılması planlanan yeni projelerle ilgili detaylı görüş alışverişinin bulunulduğu ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Bakan Eroğlu’nun talimatıyla hızlandırılması için çalışmalara başlanılan GAP Sulama Kanalları’nın bürokratik hiyerarşiye takılıp kalmadan bölgeye biran önce ulaşması için proje çalışmalarını yakından takip etmeye devam edeceğini söyledi.


“GAP SULAMA KANALLARI’NIN YAPIM İŞİ HIZLANDIRILDI”

GAP Sulama kanalları ile Mardin depolama istasyonlarının tamamlanmasının bölgedeki tarımsal üretim ve ekonomik kalkınma açısından hayati önem taşıdığına dikkat çeken Çankırı, “Hatırlanacağı üzere İl Başkanımız Mehmet Ali Dündar ve Mardin’deki Ziraat Oda Başkanlarımızla birlikte ziyaret ettiğimiz Çevre ve Orman Bakanımız Veysel Eroğlu’dan bölgede enerjı destekli tarımsal sulamanın önüne geçilmesi açısından GAP Sulama Kanallarının biran önce Mardin Ovasına ulaşması için talepte bulunmuştuk. Çevre bakanımızın önerimize olan desteği ve katkılarıyla konu hükumetimizin acil eylem planına sokulmuş, konuya olan duyarlılığı ve desteğini her fırsatta yanımızda gördüğümüz bölge insanımızın sorunlarına olan aidiyet duygusu ve sorumluluk hissiyatıyla tanıdığımız Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın da katkılarıyla; bütçeye eklenen ek iki milyar dolarlık ödenekle Sulama Kanallarını bitirilmesi çalışmalarının hızlandırılması karara bağlanmıştı. Konunun bölgemiz açısından arz ettiği önem üzerine; Devlet Su İşleri Genel Müdürü Ali Rıza Diniz’i makamında ziyaret etik ve bir kez daha gelinen aşama üzerine görüş alışverişinde bulunmuş olduk. Sayın Genel Müdürümüz Diniz’in konuya olan ilgisi bizleri fazlasıyla memnun etti. İhalesi yapılmış olan Mardin Ceylanpınar Ovaları Sulamaları Aşağı Mardin Ana Kanalı 3.Kısım İkmali İnşaatı, Mardin-Ceylanpınar Ovaları cazibeli Sulama kanallarının 3.Kısım Şebeke inşaatı ve Mardin Cazibeli Depolama İstasyonu Sulaması inşaatlarında devam eden çalışmaları irdeledik. Bir diğer yandan Yeşilli İlçemiz için büyük önem arz eden Yeşilli ilçemizdeki içme ve Sulama suyu ihtiyacına yönelik olarak hayata geçirilmesi gereken proje ile ilgili  taleplerimizi de Genel Müdürümüz Diniz’e iletmiş olduk” dedi.


“MARDİN’DE GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI DÜZENLİYORUZ”

Enerji destekli tarımsal sulamanın bölgede yaşattığı sıkıntıları yakından takip eden ve sorunun çözümü için GAP Sulama Kanallarının tamamlanmasının önemine vakıf olan DSİ Genel Müdürü Ali Rıza Diniz’le yapılan görüşmenin yararlı geçtiğini kaydeden Çankırı, Diniz’le yapılan görüşmede; çalışmalarda yaşanan aşamanın bir defa da bölgedeki bileşenlerle paylaşılması için Mardin’de bir toplantı düzenlenmesinin kararını aldıklarını söyledi.

Bakan Eroğlu’nun talimatıyla birlikte özellikle son dönemde GAP Sulama Kanalları İnşaatlarıyla ilgili İhale işlemlerinde ciddi bir ilerlemenin kaydedildiğinin gözlemlendiğine işaret eden Milletvekili Çankırı, “Projelerin hızlandırılması için talep edilen “Arazi toplulaştırılmasından kaynaklı problemler’de önemli bir ilerleme söz konusu. Aslında projenin ağır işlemesinin önemli nedenlerinden birini de bu oluşturuyordu. Tapulaştırma ve kamulaştırmadan kaynaklı sorunlar, yüklenici firmaların önünde önemli engeller oluşturuyordu. DSİ Genel Müdürümüz Diniz bey ile Proje ve İnşaat Daire Başkanımız Kaya Yıldız  bey; konuya olan duyarlılığımız ve desteğimizin projelerin hızlı ilerlemesi noktasındaki önemine vurgu yaptı. Bizler de ilgili bürokratlarımızla birlikte Su’lama kaynaklı sorunun çözümü için gerekirse bütün mesaimizi harcamaya hazır olduğumuzu ifade ettik.”diye konuştu.


Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Projelerin daha hızlı ilerlemesi, sorunların çözümüne katkı sağlayacağı düşüncesi ile Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün üst yönetimi, Diyarbakır ve Şanlıurfa Bölge Müdürleri, Tarım Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü,  Arazi Toplulaştırma ve TİGH Daire Başkanlarının, bölge Milletvekillerinin, ihalesi tamamlanan Projelerin inşaatlarını yapan yüklenici firmaların yetkililerinin de hazır bulunacağı bir toplantının bölgede yapılmasının faydalı olacağını düşünerek Mardin’de bir toplantı düzenleme karar aldıklarının sözlerini ekledi.


Söz konusu kurum ve kuruluşların katılımıyla düzenlenecek toplantının sorun mahalli olan Mardin’de taraflarıyla konuşulması teklifinde bulunduğunu kaydeden Milletvekili Çankırı, “Söz konusu kurumların katılımıyla Mardin’de düzenlenmesi kararını aldığımız toplantıya, Sulama eksenli sorunun paydaşı olup, çiftçilerimizin temsil edecek sözü ve yeterliliği olan STK’larımızı, Ziraat Oda başkanlarımızı davet edip, projelerle kat edilen ilerlemeleri ve Ankara’dan takip etmek yerine  Mardin’de tartışılmasının daha uygun olacağını düşündük. Bu konuda duyarlılık gösteren ve toplantıyla ilgili çalışmalara başlanması için Diyarbakır DSİ 10. Bölge Müdürlüğüne talimatını hemen veren Sayın Genel Müdürümüz Ali Rıza Diniz beye başta olmak üzere; Proje ve İnşaat Daire Başkanı Kaya Yıldız beye teşekkürü bir borç biliyorum” şeklinde konuştu. 


Milletvekili Çankırı, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir ile birlikte ilettikleri Yeşilli İlçesi İçme Suyu ve Kullanma sulama sulama suyu konusunda da DSİ genel Müdürü Ali Rıza Diniz'den çalışmanın hızlı ve olumlu bir şekilde neticelenmesi üzerine söz aldıklarının altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2016, 00:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER