banner113

Çankırı, Elvan’dan Mardin’e Pozitif Ayrımcılık İstedi

Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’ı makamında ziyaret eden AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin’de ekonominin iyileştirilmesi ve yatırımların desteklenmesine yönelik olarak teşvik ve bütçe tahsisinde pozitif ayrımcılık yapılması talebinde bulundu.

Çankırı, Elvan’dan Mardin’e Pozitif Ayrımcılık İstedi

Mardin’de kamu kurumlarının sorunlarını ve acil ihtiyaçlarını içeren dosyayı Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan’a ileten Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıklamış olduğu Doğu ve Güneydoğu illerini kapsayan Yatırım Teşvik Paketi’nin kullanımında Mardin’e pozitif bir ayrımcılık uygulanması gerektiğini vurguladı.

Bakan Elvan’a, Mardin’in son dönemde gerek yaşanan terör olayları gerekse de sınırlarında yaşanan çatışmalardan kaynaklı olarak ekonomisinin ciddi şekilde etkilendiğini kaydeden Çankırı,
“Mardin’de kamu hizmeti sunan kurumlarımızın ihtiyaç duyduğu ödenek talebi, devam eden yatırımların daha hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlamak için projelerin hızlandırılması ve istihdama yönelik ek tedbirler için Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfü Elvan’ı ziyaret ettik. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın bölge ekonomisinin iyileştirilmesi ve desteklenmesine yönelik, Yatırım ve Teşvik bütçelerinin tahsisinde Mardin’e pozitif ayrımcılık yapılması, bölge sanayisinin, tarımının ve ekonomisinin gelişimi açısından önem arz etmektedir. Ayrıca söz konusu pakette yatırım alanı için acil kaynak ve yer tahsislerinin hızlı bir şekilde yapılması gerekmektedir. Ayrıca ilimiz genelinde lise ve ilköğretim açığımız ciddi anlamda fazla. Bu açığın kapatılması için eğitim alanında ayrılan bütçemizin artırılması zaruriyet arz etmektedir. Nusaybin’de Terör olaylarından dolayı ciddi anlamda zarar gören okullarımızın, eğitim ve öğretimde aksamaya mahal verilmemesi için ivedilikle ek veya acil ödeneklerle desteklenmek sureti ile yapım ve onarımına hızlı bir şekilde başlanarak faal hale getirilmesi gerekmektedir.” dedi.

“HASTANELER YATIRIM PROGRAMINA ALINMALI”

Ziyaretinde Mardin’de sağlık hizmetleri alanında ek yatırım taleplerinde de bulunan Milletvekili Çankırı, Mardin’de yeni bir Kadın-Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Ağız ve Diş Hastanelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Söz konusu hastanelerin yatırım programı kapsamına alınması ve bütçe tahsislerinin acilen yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“GAP SULAMA KANALLARINA KAYNAK DESTEĞİ SÜRMELİ”

Kırsal kesime yönelik hizmetlerin daha iyi ulaştırılabilmesi için  Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıklarına verilecek olan yeni statün ardından yapılacak kaynak aktarımıyla  bölgenin ihtiyaçlarının daha rahat karşılanabileceğini anlatan Çankırı, son dönemde yapımına hız verilen GAP sulama kanalları ile depolama inşaatlarını kapsayan tüm projelere bütçe ve kaynak desteğinin sürdürülmesi için Bakan Elvan’ın özel bir çaba beklediklerini sözlerini ekledi.

“HER EVDEN BİR ÇALIŞAN”

Hazırladığı talep dosyasında bölge illeri ve Mardin’de uygulanmak üzere her evden bir kişinin istihdam edilmesiyle bölgedeki işsizliğin önüne bir nebze de olsa geçilebilmesi gerektiğini anlatan Çankırı, “Bölgenin durumu göz önünde bulundurulduğunda özel bir istihdam paketi hazırlanarak hayata geçirilmesi gerektiğini gözlemliyoruz. Her evde bir kişinin istihdam edildiği bir model bölgedeki işsizliğin önüne geçilmesi açısından hayati önem arz etmektedir. Özellikle son dönemde İŞKUR tarafından Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında; bölge insanına sağlanan istihdam imkanları bunun en bariz örneğidir. Bu ve buna benzer modellerin daha da geliştirilerek ek istihdam alanlarına yönelik projelerin desteklenmesi ve kaynak sağlanması önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Sayın Çankırı, Bakan Elvan’dan Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mardin’deki tüm kamu kurumları için ödenek talebinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2016, 21:20

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER