Büyükşehir Ve Öğrencilerden Kuşlar İçin Yuva

Mardin Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları kuş evleri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığının desteğiyle parktaki ağaçlara asıldı.

Büyükşehir Ve Öğrencilerden Kuşlar İçin Yuva

"Kuşlarında bir yuvası olsun" sloganı ile Mardin Dumlupınar Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları 80 tane kuş evi, Mardin Karayolu Parkında bulunan ağaçlara asıldı. Kuş evlerinin asılması sırasında Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sinan Karahan, Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Serdal Kerkez, Görsel Sanatlar öğretmeni Mesut Aydoğan ve Dumlupınar öğrencileri hazır bulundu. Kuş evleri, Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Daire başkanı Sinan Karahan , öğretmenler ve öğrenciler tarafından asıldı. Yapılan çalışma hakkında bilgi veren Dumlupınar Ortaokulu Müdürü Serdal Kerkez, " Görsel Sanatlar öğretmeni Mesut Aydoğan ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bu çalışmayı ilk defa burada yapmaktayız. Doğayı ve canlıları korumak amacıyla "Kuşlarında bir evi olsun" diyerek başlatmış olduğumuz çalışma sadece bununla sınırlı kalmayacaktır.  dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Sinan Karahan ise öğrencilerin çalışmasının örnek bir çalışma olduğunu belirterek "Hepimizin ortak yaşam alanı olan doğanın yanı sıra içinde bulunan canlıları da korumalıyız. Doğayı ve canlıları korumak amacıyla yapılan bu çalışmalara her zaman destek vermeye hazırız" şeklinde konuştu. Karahan, bu başarının aynısını öğrencilere derslerde de göstermelerini dileyerek çalışmaya ilişkin öğrencileri kutladı.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2015, 14:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER