banner113

Büyükşehir Ve Kızıltepe Zabıta Ekipleri Kaldırımları İşgal Eden Esnafı Uyardı

Mardin Büyükşehir ile Kızıltepe Belediyesi zabıta ekipleri Kızıltepe İlçesi Urfa, Mardin caddeleri ile Sobacılar çarşısında kaldırımları ihlal eden esnafı uyardı.

Büyükşehir Ve Kızıltepe Zabıta Ekipleri Kaldırımları İşgal Eden Esnafı Uyardı

Daha sonra yapılacak olan denetleme sırasında zabıtanın yaptığı uygulamaya uymayan esnaf hakkında da cezai işleme gidileceği kaydedildi.

Mardin Büyükşehir Zabıta Şube Müdürü Hasan Çakı ve Kızıltepe Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Boran, koordinasyonundaki zabıta ekipleri Kızıltepe İlçesi Urfa, Mardin caddeleri ile Sobacılar çarşısında dükkân önlerinde çeşitli saksı, levha, tabela ve gıda maddelerinin kaldırılması için esnafa uyarıda bulundu. Kaldırım önlerinde yayaların geçişlerini engelleyecek eşyaların kaldırılması gerektiği belirtilen denetleme sırasında şehir içi minibüslerin duraklarında seyyar satıcılık yapan satıcılarda uyarılarak uzaklaştırıldı.

Kaldırımların yaya geçitleri için kullanılması gerektiğini ve işgale izin vermeyeceklerini dile getiren Büyükşehir Zabıta Şube Müdürü Hasan Çakı, “İşgal konusunda yoğun şikâyetler alıyoruz. Kaldırımları yurttaşlar kullanması gerekirken, işgal yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kalıyorlar. Buda tehlike arz ettiği gibi sıkıntılara da sebep oluyor. Bu konuda gerekli uyarıları yaptık. Esnaflarımızın da bu konuda daha duyarlı olmalarını ve bize yardımcı olarak kaldırım işgaline son vermelerini istiyoruz” dedi. Bu uygulama ile çevrenin de güzel bir görünüm kazanacağını kaydeden Çakı, uygulamaya uymayan esnaf hakkında da daha sonra yapılacak denetlemeler sırasında "Emir ve yasaklara aykırı davranıştan", "Kabahatler kanununa" göre cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2015, 10:06

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER