banner113

Büyükşehir Eş Başkanları Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Kızıltepe Mahalle Muhtarları İle Bir Araya Geldi

Büyükşehir Eş Başkanları  Muhtarlar İle Bir Araya Geldi

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Februniye Akyol Akay, Ahmet Türk, Büyükşehir Daire Başkanları ve MARSU Genel Müdürlüğü, Kızıltepe’deki muhtarlarla bir araya gelerek 2’inci istişare topantısını gerçekleştirdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Februniye Akyol Akay, Ahmet Türk, Büyükşehir Daire Başkanları ve MARSU Genel Müdürlüğü, Kızıltepe mahalle muhtarları ile Kızıltepe Belediyesi Mehmet Yalçın Etüt Merkezi’nde bir araya gelerek 2’inci istişare toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları, Büyükşehir Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Büyükşehir Özel Kalem Müdürü, Büyükşehir Daire Başkanları, MARSU Genel Müdürlüğü, belediye çalışanları ile Kızıltepe Mahalle Muhtarları katıldı. Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan toplantı da ilk sözü alan Kızıltepe Belediyesi Eş Başkanı İsmail Ası, toplanma amaçlarının mahallelerde yaşanan sorunlara dikkat çekmek ve bu anlamda muhtarların dilek ve önerilerine ilişkin çözüm yollarını bulmak olduğunu söyledi.

Ası’ın konuşmasından sonra söz alan Büyükşehir Eş Başkanı Ahmet Türk ise büyük bir sorumluluk altına girdiklerinin farkında olduğunu belirterek kendilerinin de belediyeyi aldıktan sonra büyük sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.  Belediyeyi almaları ile birlikte 18 birimin yanı sıra MARSU Müdürlüğü'nü oluşturduklarını kaydeden Türk,  560 milyon  borçla belediyeyi de devr aldıklarını söyledi.

"Köyler için 42 taziye evi yapılacak"

 Bazı köy yollarına da müdahale edildiğinin altını çizen Türk, iş makinelerinin yetersiz olmasından kaynaklıda iş makineleri için de kredi aldıklarını ifade etti. Türk, yokluğun hiçbir şekilde hizmet konusunda mazeret olmaması gerektiğinin de altını çizerek "Sorunların basit olmadığını çok iyi biliyoruz. Hizmet bekleyen birçok köyümüz var. Ama bugün kalkıpta hepsini bir iki yılda tamamlayacağız dediğimiz zaman doğru yapmamış olacağız. Çünkü hiçbir şekilde bunu bir iki yıl içinde halledemeyiz. Büyükşehir belediyesi bugün yavaş yavaş hizmetlerini yapmaya çalışıyor. Daha önce köylerde çadırlarda yapılan taziye evleri için 42 tane taziye evi yapmayı planlıyoruz. Gerekli yer tespiti yapıldı. Havaların ısınması ile beraber bunlar yapmaya çalışacağız” dedi. Parke taşı döşemesine ilişkinde çalışmaya başadılarını ifade edenn Türk, çalışmalar için 10 milyon lira bütçe ayırdıklarını belirtti. Türk, kaldırım, orta refüj ve mahlle aralarında da çalışmalarının olduğunu belirterek en kısa sürede Kızıltepe ve köylerinde yaşanan eksikliklere son vereceklerini söyledi. Yapılcaka çalışmalarda önceliği büyük köylere ve ciddi anlamda ihtiyacı olan köylere verecekılerini de sözlerine ekleyen Türk, bu konuda yurttaşların duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

“Kızıltepe’de yaşanan trafik sorununa son verilecek”

Kızıltepe’de yaşanan trafik sorununa ilişkin Türk, “Bizler bu anlamda da çalışma yapıyoruz. Kızıltepe’nin buna gerçekten ihtiyacı var. Bunun içinde çok katlı bir otopark planımız var. Kızıltepe’nin sadece buna değil aynı zamanda yeni bir otogarada ihtiyaç duymaktadır” dedi. Türk, her zaman şeffaf bir belediyeciliği esas aldıklarını ifade ederek belediye ye gelen her bir kuruşu hizmet için kullanacaklarını hiçbir şekilde rüşvete gitmeyeceğini  ve buna izin vermeyeceklerini vurguladı. Yaşanan su sorununa da dikkat çeken Türk, “Bugün köylerimizde 46 bin elektirk abonesi var. Ama 22 bin su abesi var. Peki bunler elektirk parasını vermedikleri zaman biz ekonomik olarak ne yapabiliriz. Bizler aslında köylerden yüzde 25 oranında su faturası almalıyız. Yeterki şimdi köylümüzde kalkıp elektirk parasını versinler. Biz suyu şimdilik istemiyoruz. Halkımız bu konuda bize yardımcı olsun” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Genel Sekreteri Ahmet Zirek ise kurumsallaşma temeli attıklarını ve 2015'i hizmet alanında hedef aldıklarını söyledi. Zirek, kurumsallaşma ile birlikte çalışmalarına da hız vereceklerini belirterek "Bizler Mardin ve ilçelerinde tüm alanlarda çalışma yapmaya çalışacağız. Bizim sadece amacımız halka hizmet etmektir. Halkımız da bu konuda daha önce olduğu gibi şimdi de yardımlarını esirgemesinler. Çünkü hizmet bir ekip işidir. Yalnız yapılamaz” dedi.

"Bu yaşananlar sistemin bir utancıdır"

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay da imkanlar ve aciliyet dahilinde hizmetlerini yapacaklarını kaydederek kapılarının herkese açık olduğunu ifade etti. Halktan kopuk bir siyaset ve belediyeciliği hiçbir şekide yürütmeyeceklerini vurgulayan Akyol Akay, “Evet bizim gücümüzün yetmedği noktalarda olacaktır. Ama bunlarıda karşılıklı oturarak ve anlayış çerçevesinde çözeceğiz. Kim olursa olsun kapımız herkese açıktır. Belediye ye gelipte ulaşılmayacak birşey olmayacaktır” şeklinde konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından köy muhtarları yaşadıkları sorunlara ilişkin bilgi vererek bunları yazılı rapor halinde Eş başkanlara ilettikten sonra toplantı son erdi.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2015, 07:13

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER