Büyükşehir Belediyesinden Kuaför, Güzellik Salonları Ve AVM’lere Denetim

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir faaliyetlerine ara veren kuaför, güzellik salonları ve alışveriş merkezlerinin açılmasıyla denetim yaptı.

Büyükşehir Belediyesinden Kuaför, Güzellik Salonları Ve AVM’lere Denetim

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı olan ve İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi ile bugün yeniden açılan kuaför ve güzellik salonlarına İçişleri Bakanlığının genelgesini tebliğ edip, iş yerlerinde hijyen ve temizlik konularında denetim gerçekleştirdi. Denetimler kapsamında ticari taksiler ve faaliyetlerine başlayan alışveriş merkezleri de denetlendi. 

Zabıta ekipleri, işyerlerinin tedbirlerine uyarak çalışıp çalışmadığıyla ilgili denetim yaparken bu süreçte uyulması gereken kurallarla ilgili esnafı bilgilendirdi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, vatandaşların sağlığını korumak ve salgının yayılmasını önüne geçmek için denetimlerin periyodik olarak sürdürüleceğini dile getirdi.

Yeniden hizmet vermeye başlayan işyerlerine maske ile el dezenfektanı dağıtılarak dezenfekte edildiğini anımsatan Yaman, “Ülkemizde yaşanacak normalleşme planı kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı normalleşme takvimine göre kuaför ve güzellik salonları bugün yeniden ticari faaliyetlerine başladı. Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşımızın sağlıklı ve hijyenik ortamlarda hizmet almasını sağlamak için şehir genelinde bulunan 980 kuaför ve güzellik salonunda daha önce ekiplerimizce büyük bir titizlikle dezenfekte edilmişti. Aynı zamanda bu işyerlerine cerrahi maske ve el dezenfektanı desteği de verdik. Bugün tekrar açılan işyerlerinde yapılan denetimlerde esnafımızın, bu süreçte maske takılması, sosyal mesafeye uyulması, randevu usulü çalışılması, tek kullanımlık havluların tercih edilmesi gibi uyulması gereken kuralları başaralı bir şekilde uyguladığı görüldü. Esnafımız tedbirleri hiçbir şekilde elden bırakmamalıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte esnafımıza desteğimiz sürecek” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 01:08

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER