Büyükşehir Belediyesinden Dışarı Çıkan Gençlere Kitap Dağıtımı

Mardin Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında getirilen sokağa çıkma kısıtlaması 4 saatliğine kaldırılan 15-20 yaş grubundaki gençlere, kitap dağıttı.

Büyükşehir Belediyesinden Dışarı Çıkan Gençlere Kitap Dağıtımı

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na bağlı mardinmasa birimi tarafından koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan ve bugün 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle uzun bir aradan sonra sokağa çıkan gençlere, Türk Edebiyatının önemli eserlerinden oluşan kitaplar dağıtıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, uzun süredir sokağa çıkma kısıtlamasından dolayı dışarıya çıkamayan gençlere yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gençlere tedbirlere uyarak bu süreçte evde kalmalarından dolayı teşekkür eden Yaman, “15-20 yaş arası gençlerimiz bugün saat 15.00'e kadar sokağa çıkabilecek. 65 yaş üstü vatandaşlarımız geçtiğimiz pazar günü 4 saat dışarıya çıkmışlardı. 0-14 yaş grubundaki çocuklarımız çarşamba günü dışarı çıktı. Bugün ise 15-20 yaş grubundaki gençlerimiz dışarı çıkarak kısa süreliğine de olsa güzel havanın tadını çıkardılar. Büyükşehir Belediyesi olarak kısaltma kapsamında bulunan tüm vatandaşlarımıza ulaşarak onlara gerekli her desteği sağladık, sağlama devam ediyoruz” dedi.

Büyükşehir Belediyesinin koronavirüs önlemleri kapsamında evde kalan gençlere yönelik yapılan çalışmalara değinen Yaman, şöyle devam etti:

“Çağrılara uyarak evde kalan gençlerimizin eğitimlerine destek olmak amacıyla ‘Evde Kal Kitapla Sağlıklı Kal’ diyerek konu anlatımı ile soru bankası dağıtımı gerçekleştirmiştik. Yine Gençlik Merkezimiz aracılığıyla da uzaktan eğitim ile gençlerimizi sınava hazırlıyoruz. Bugün de güzel havanın tadını maske takıp sosyal mesafeyi kuruyan gençlerimize edebiyatımızın önemli yazarlarının kitaplarını dağıttık. Zor günleri hep birlikte aşarak sağlıklı günlere ulaşacağız.”

Sokağa çıkan gençler, sağlanan desteklerden ve hediye edilen kitaplardan ötürü Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’a teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2020, 01:15

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER