banner113

Büyükşehir Belediyesinden 8 Ve 12. Sınıf Öğrencilere Ücretsiz Kitap

Mardin Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında evde kalan 8 ve 12. sınıf öğrencilerine sınavlara hazırlanmaları için konu anlatımı ile soru bankası dağıtımına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden 8 Ve 12. Sınıf Öğrencilere Ücretsiz Kitap

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi Kültür, Turizm ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı , “Evde Kal Kitapla Sağlıklı Kal” sloganıyla, yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında okulların kapanmasının ardından evde kalan 8 ve 12. Sınıf öğrencilerinin lise ve üniversite sınavlarına hazırlanmaları için konu anlatımı ile soru bankası kitabı dağıtımına başladı. Ebeveynlerinde çocuklarıyla beraber kitap okumasını sağlamak ve aile içi iletişimi artırılması adına “Aile İçi İletişim” kitapları hediye ediliyor.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Evde Kal Kitapla Sağlıklı Kal” diyerek lise ve üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere konu anlatımlı ve soru bankası kitap dağıtımına başladıklarını belirtti.

Yaman, “Dünyayı etkisi altına alan virüs nedeniyle okullarımız kapandı fakat devletimizin sunduğu imkanlar kapsamında öğrencilerimiz uzaktan eğitim sistemi ile şuan eğitim öğretimlerine devam etmekteler. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak 8 ve 12. Sınıf öğrencilerimize destek olmak amacıyla “Evde Kal Kitapla Sağlıklı Kal” diyerek konu anlatımı ile soru bankası dağıtımına başladık. Bu çalışmayı tüm ilçelerimizde yapacağız ve kitapları öğrencilerimize ulaştıracağız” dedi. 

Öğrencilere yapılan yatırımı ülkenin geleceğine yapılan yatırım olarak gördüklerine işaret eden Yaman, şöyle devam etti:

 “Şehir genelinde 8. Sınıf öğrencilerine 13 bin,  12 sınıf öğrencilerine 5 bin adet konu anlatımı ve soru bankası dağıtıyoruz. İlköğretim öğrencilerimizin okumaları içinde Milli Eğitim Bakanlığının onayladığı 100 temel eser kitaplarını da hediye ediyoruz. Evde kalan ebeveynleri de unutmadık. “Okuma Sırası Sizde” diyerek ebeveynlerin çocuklarıyla beraber kitap okumasını sağlayacak ve aile içi iletişimin artırılması adına “Aile İçi İletişim” kitapları hediye ediyoruz. Küresel ve ulusal düzeyde olağanüstü günler yaşadığımız bu süreci milli dayanışma ve evde kalarak üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Bu nedenle “Evde Kal Mardin”, “Evde Hayat Var”, “Hayat Eve Sığar” diyorum.”

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2020, 01:15

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER