Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından Fırın Denetimi

Mardin Büyükşehir Belediyesi ekipleri koronavirüse yönelik önlemlerini sürdürürken, Ramazan'ın başlamasıyla birlikte fırınlardaki denetimini sıklaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıtasından Fırın Denetimi

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman’ın talimatları doğrultusunda Koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, halk sağlığını ilgilendiren konularda denetimlerini arttırdı. Bu kapsamda Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri kentte faaliyet yürüten fırınlarda denetim yaptı. Yapılan denetimlerde genelge çerçevesinde fırın sahiplerini koronavirüs salgınına karşı alınması gereken tedbirler konusunda bilgilendiren ekipler,  gramaj, hijyen, maske, eldiven, bone kullanımı, üretimde kullanılan mamullerin son kullanım tarihleri ve sosyal mesafeye kuralına uyulup uyulmadığı denetlendi.

Denetimlerde ayrıca koronavirüs salgına karşı ekmek ve unlu mamullerinin üretildiği alanları da büyük bir titizlikle inceleyen ekipler, işletme sahipleri ve çalışanları da hijyen konularında bilgilendirdi. Denetimlerde hijyen ve salgın kurallarına uymayan işletmelere ceza kesildi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, vatandaşların sağlıklı ve hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları için marketler başta olmak üzere unlu mamul üretim noktaları ve fırınlarda denetimlerin sıklaştırıldığını kaydetti.

Denetimlerde öncelikle insan sağlığını tehdit eden salgın ve hijyen noktalarında hassas davranıldığını vurgulayan Yaman, “On bir ayın sultanı Ramazan ayında da hemşerilerimizin sağlığını düşünüyor, salgına yönelik denetimlerimize devam ediyoruz.  Pazar yerleri, market, fırınlar sürekli olarak zabıtalarımız tarafından denetlenmeye devam ediyor. Vatandaşlarımızın sağlıklı, hijyenik bir ortamda gönül rahatlığıyla alışveriş yapmaları için ekiplerimiz sürekli olarak teyakkuzda. Koronavirüsü birlikte yenmek için en üst seviyede herkes kurallara uymalı ve bu kuralları virüs bitene kadar yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Özellikle hemşerilerimizin Pazar, fırın ve market gibi toplu alanlarda alışverişlerini yaparken çok dikkatli olmalı, sosyal mesafeyi kesinlikle göz önünde bulundurmalı. Kurallara uyulduğu takdirde bu salgını yeneceğimize inanıyorum”  diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 17:12

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER