banner113

Büyükşehir Belediyesi Kentin Trafik Sorununu Çözmeye Kararlı

Ahmet Zirek, "1. Cadde'deki çalışmalarımızdaki amacımız trafik sorununu çözerek halkımızın, özellikle de turizm sezonunda yerli ve yabancı turistlerin daha rahat gezebilmelerini sağlamaktır.

Büyükşehir Belediyesi Kentin Trafik Sorununu Çözmeye Kararlı

Mardin Büyükşehir Belediyesinin 1. Cadde de yaşanan trafik sorununa ilişkin şimdiye kadar yapılan çalışmalar  hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, "1. Cadde'deki çalışmalarımızdaki amacımız trafik sorununu çözerek halkımızın, özellikle de turizm sezonunda yerli ve yabancı turistlerin daha rahat gezebilmelerini sağlamaktır. 1. Cadde'de yaşanan trafik sorununu çözmemizdeki esas hamlemiz,  Diyarbakır Kapı'daki çok katlı otoparkın hayata geçirilmesiyle olacaktır. Önümüzdeki günlerde temel atma çalışmasına başlayacağız. Bu çalışmalarımızı da kentin mimarisine göre tasarladık."dedi.  


Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zirek, 30 Mart Yerel seçimlerden sonra göreve geldiklerinde, kentte tespit ettikleri en önemli sorunlardan bir tanesinin 1. Cadde’de yaşanan trafik akış sorununu olduğunu belirtti. Bu sorunu çözmek için gerekli çalışmalarda önlerine bir takım hedefler koyduklarını ifade eden Zirek, ‘’1. Cadde, dünyanın hiçbir yerinde rastlamayacağımız bir manzaraya sahipti.  Kaldırımlar insanların yürümesi için yapılırken ne yazık ki araçların park yeri haline gelmişti. Bu durum yerel yöneticiler açısından kabul edilebilir bir durum değildi. Bu sorunu çözmek için caddeye ilk etapta hem trafik sorununu azaltmak hem de kentin temizliği açısından çöp kutuları yerleştirdik. Büyükşehir Belediyesi olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki otoparkı, şahıslardan alıp halkın hizmetine sunduk. Otopark ücretini de 5 liradan 3 buçuk liraya indirdik’’ dedi. İkinci etapta ise kaldırım işgaline son vermek için çalışma yaptıklarını belirten Zirek, ‘’Kaldırımlara duba ve saksılar yerleştirerek, kaldırım işgaline son vermeye çalıştık. 3'üncü etapta ise Mevcut ceplerle araçların uzun süreli park edilmesini önlemek için, ceplerde ücretli otopark sistemini getirdik. Bu sistemimize göre araçlar ilk 15 dakika ücretsiz, daha sonra ise her saat başı 2 lira olmak üzere ücretlendirme yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Buradaki uygulamamız gün içerisinde görevli arkadaşlarımız tarafından, sabah saat 08'den akşam 20.00'ye kadar uygulanacaktır’’ ifadelerini kullandı

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2015, 14:22

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER