banner113

Büro Memur-Sen'den SGK'ya “İkramiyeler Ödensin“

Büro Memur-Sen Mardin Şube Başkanı Ümit UNAT Sosyal Güvenlik Kurumu memurları ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Büro Memur-Sen'den SGK'ya “İkramiyeler Ödensin“
UNAT'' Bilindiği üzere 5510 sayılı Kanun ile bilindiği gibi Üç devasa Sosyal Güvenlik Kurumu olarak birleşmiştir. Yeni mevzuat çıkmış ve tam oturmadığı için (Devamlı mahkeme kararlarıyla değişime uğruyor. Kanunun tam oturması 5 sene daha alır) birçok sorunu beraberinde getirmekte. Kurumum devamlı mevzuat eğitimleri vermeye çalışmasına karşın personel yetersizliğinden dolayı vatandaşla problemler hat safhaya ulaşmış bulunmaktadır.'' dedi

        Devamla UNAT ''5510 sayılı Kanundan önce bilindiği gibi 5502 sayılı Kanun çıktı. Bu kanunla mevcut iş yükü göz önüne alınarak fazla mesai, performans adı altında ödemeler çıkarıldı ama havuz parası kaldırıldı. Yani elimizden alınan havuz , fazla mesai, performans, ikramiye. Mevcut iş yükü artarken mali haklarda kayba uğrattılar. SGK büyük bir yapı ve iş yükü de fazladır yıllarca Kişilere hizmet etmiş personel daha tecrübeli ve mevzuat açısından da daha bilgili ve deneyimli olması işlerin sürekliliği açısından önemli olduğundan Bilginin ve Tecrübenin kullanılabilirliği personele sağlanacak uzmanlık ile daha kaliteli bir yapıya ve hizmete kavuşacağı bilinmelidir Kaliteli bir yapı 75 milyona hizmet veren bir kurum için en önemli bir gerekliliktir. SGK icra kurumudur pratik gerektirir yani sigortacılık, emeklilik ve sağlık ödemeleri hatta bir miktar da işlem konularında yetişmek, pratik yapmak bilgi birikimi gereklidir. Sürekli mevzuat yenilenmekte olup yapılan işler direkt vatandaşa etki etmektedir. Sorumluluk gerektirir farklı durumlara karşı çözüm üretmek için tecrübe birikim gerektirir. Bu nedenlerle de Kurum içi uzmanlık getirilmelidir.

        Bu Taleplerini dile getir iken de Kurum içi uzmanlık kadrolarının şube bazında olmasının Örneğin Tahsis uzmanı, İşveren uzmanı, İcra uzmanı vb. Kurumdaki tüm personeller uzman kadrosu alana kadar da yılda  bir periyodik olarak sınav açılmalıdır.

        Son olarak 666 KHK kararname ile 5502 sayılı kanun ilgili ikramiye maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır. Ancak Anayasa mahkemesi 666 KHK kararnamenin 5502 sayılı kanunun ilgili yürürlükten kaldırılan hükümleri yani maddelerini iptal edildiğinden bu sefer 5502 sayılı kanunun ilgili maddeleri yürürlüğü devam ettiğinden SGK çalışanlarına ikramiyelerinin geriye dönük haklarının verilmesi gerekir.'' Şeklinde sözlerini bitirdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2015, 19:58

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER