Budak: “İnsanlık Hiç Bu Kadar Utanmamıştı”

Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yazılı bir açıklama yaptı.

Budak: “İnsanlık Hiç Bu Kadar Utanmamıştı”
 Suruç’ta Meydana gelen ve içlerinde Tıp, Hukuk, Sosyoloji, Psikoloji öğrencisi ve onlarca pırıl pırıl gencin öldüğü ve yüzlerce vatandaşın yaralanmasına neden olan vahşi saldırı ile ilgili Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası yazılı bir açıklama yaptı.

Mardin-Şırnak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Nurullah Budak Suruç'ta meydana gelen insanlık dışı, vahşi ve alçakça saldırıyı lanetliyor, saldırıda yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diledi. 

Budak açıklamasında şunları söyledi “Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonunun (SGDF) Kobani ile dayanışmak için yola çıkmış ve Kobani ile ilgili düzenlenen bir basın açıklaması yaptığı sırada gerçekleşen bu alçakça saldırı, bölge barışına yapılmış bir saldırıdır.

Bölge insanları olarak, kan ve gözyaşından çok çektik ve hala çekmeye devam ediyoruz. Bu tür terör eylemlerinin bir daha yaşanmaması tek dileğimizdir.

Bu saldırının görüntülerine batkımızdan İnsanlığımızdan utandık. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı, barış ve huzura yönelik bu tür terör eylemlerin yapanlar, yaptıranlar ve göz yumanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdırlar.    

Suruç’ta yapılan basın açıklaması esnasında yaklaşık 300 vatandaşımızın olması, Ülkenin birçok yerinden gelen bir sivil toplum kuruluşunun (SGDF) basın açıklaması sırasında gerçekleşen patlama 31 vatandaşımızın ölümü, 100’e yakın vatandaşımızın yaralanması ile sonuçlanan bu saldırı İnsanlığa yağılmış bir saldırıdır.

Bu İnsanlık dışı saldırıyı yapanlar ve yaptıranlar tarih önünde hesap vereceklerdir. Bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıyı yapanları ve yaptıranları lanetliyoruz.” 

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2015, 00:08

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER