Bölünmez Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ı ziyaret etti.

Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı ziyaret etti.

Bölünmez Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan’ı ziyaret etti.
 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı makamında ziyaret eden Ak Parti Mardin Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Ceyda Bölünmez Çankırı, Tarihi ve kültürel yapısı, kentsel dokusu ve Jeopolitik konumuyla Mardin’in bir cazibe merkezi haline gelebilmesi için kentin ulaşım sorunlarıyla ile ilgili kısa ve uzun vadede yapılması gereken çalışma ve talepleri içeren ayrıntılı raporunu sundu.

 

Ziyaretinde Bakan Arslan’a, Türkiye’deki gelişmişlik düzeyinden Mardin’in azami ölçüde yararlanması gerektiğini anlatan Milletvekili Çankırı, Hızlı Tren Projesi’nin Mardin’e ulaştırılması, Çevre Yolu projesinin hızlandırılması, uçak sefer sayısının arttırılması ve karayollarında yapılması gereken düzenlemeleri de içeren hazırlanan raporu sundu.

Mardin’in tarihi İpekyolu üzerinde stratejik konuma sahip olması nedeniyle; şehrin üzerinden seyreden şehirlerarası trafiğin, şehir içi trafiği akışını olumsuz yönde etkilediğini kaydeden Milletvekili Çankırı, Artuklu, Kızıltepe, Nusaybin  ve Midyat ilçelerinde şehir içinde yaşanan ve tıkanma noktasına gelen ulaşımın rahatlatılması için çevre yolu yapım çalışmasının bir an önce tamamlanması gerektiğini vurgu yaptı.

 

“ÇEVRE YOLU PROJESİ BİRAN ÖNCE TAMAMLANMALI”

Milletvekili Çankırı, “Batı istikametinde Diyarbakır ve Şanlıurfa yol hattından gelen araçların, doğu istikametinde Şırnak, Habur Uluslararası İpekyolu ile Batman yol hattından gelen araçların yoğunluğu düşünüldüğünde şehir merkezindeki yolların bu araç trafiği karşısında yetersiz kalmaktadır.  Her geçen gün bu trafik yoğunluğunun getirmiş olduğu tıkanıklıklar, şehir merkezinde şehir içi ulaşımın sağlanmasını aksatmakta ve ciddi zaman kayıplarına sebebiyet vererek günlük yaşama olumsuz etkileri olmaktadır. Bu sorunların ortadan kaldırılması için batı ve doğu hatlarından kaynaklı araç trafiğini şehir içine girmeden bağlantılarını sağlamak amacıyla Mardin Güney ve Kuzey çevre yollarının yapımı elzem teşkil etmektedir. Mardin Güney Çevre yolu ile Batman-Midyat-Şırnak-Diyarbakır yol hatları şehir merkezine girilmeden bir birine bağlantısı sağlanmış olacaktır. Kuzey Çevre yolu ile de Doğu yönündeki, Şanlıurfa ve Diyarbakır yönü araç trafiği batı yönündeki Habur-İpekyolu uluslararası araç trafiği, Şırnak, Hakkari ve Batman yönü araç trafiği bağlantısı sağlanarak By-Pass edilmek sureti ile şehir merkezinde trafiğin ciddi anlamda rahatlaması sağlanmış olacaktır. Ayrıca; Mardin Midyat arasındaki yoğun araç trafiği ve ulaşımı rahatlatmak için acilen tamamlanması gerekmektedir. Özellikle Yeşilli belediyesi merkez ve çıkışlarının son dönemde meydana gelen yaralanmalı ve can kaybına sebep olan kazaların önüne geçilmesi açısından yapım çalışmaları hızlandırılarak bir an önce tamamlanması zaruri bir hale gelmiştir. Kızıltepe Ceylanpınar Karayolu’nun da çevre yolu olarak düzenlenmesi taleplerimizin arasında yer almaktadır. Söz konusu yol oldukça yetersiz ve taleplere cevap verecek durumda değildir. Oldukça yoğun araç sürkülasyonunun olduğu bu yolda yapılacak düzenlemeyle birlikte, bu yol aksı üzerindeki ve yakınındaki yüzlerce köyün ulaşımınında da rahatlanma sağlanmış olacaktır” dedi.

 

Ziyaretinde Midyat, Yeşilli ve Kızıltepe ilçelerinde sık sık kazaların yaşandığı can ve mal kaybına neden olan yaya ve trafik akışını olumsuz yönde etkileyen aksaklıkların yapılacak üst geçit ve battı-çıktı kavşak çalışmalarıyla asgariye indirilebileceğin altını çizen Milletvekili Çankırı, bu çalışmalarla ilgili hazırlanan görsellerle desteklenen verileri de rapor içinde Bakan Arslan’a sundu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’dan Mardin Hava Limanı’ndaki yaşanan yolcu sirkülasyonundan da söz eden Milletvekili Çankırı, Hava yolu ile seyahat etmek isteyen vatandaşların yoğun talebinde uçak sefer sayılarının yetersiz kaldığını, bu konuda özellikle Mardin-Ankara hattı başta olmak üzere uçak sefer sayılarının arttırılmasına yönelik taleplerini dile getirdi.

 

Bölgede yolcu taşımacılığının ağırlıklı olarak, karayolu ve havayoluyla yapıldığını Bakan Arslan’a anlatan Milletvekili Çankırı, Nusaybin-Habur Hızlı Demiryolu Projesi’nden de söz ederek söz konusu projenin tamamlanmasının bölge insanı açısından oldukça büyük bir öneme sahip olduğundan söz etti.

 

NUSAYBİN-HABUR HIZLI DEMİRYOLU PROJESİ”, “ERZİNCAN-DİYARBAKIR-MARDİN DEMİRYOLU PROJESİ”

Milletvekili Çankırı, Mardin il sınırlarımız içerisinde 133 Kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Nusaybin-Habur Hızlı Demiryolu Projesi, gerek yolcu taşımacılığı, gerekse yük taşımacılığı açısından ayrı bir öneme sahiptir. Bölgemizdeki yolcu taşımacılığı ağırlıklı karayolu ve havayoluyla yük taşımacılığı ise ağırlıklı karayolu ile yapılmaktadır. Nusaybin-Habur hızlı tren projesinin tamamlanarak, yapımı devam eden Mardin lojistik merkezi ile entegre hale getirilmesiyle birlikte yolcu ve yük taşımacılığında kara ve havayollarında toplanan yoğunluğun önemli bir kısmı demiryoluna aktarılmış olacaktır. Bu projenin tamamlanması Mardin için önemli bir lojistik merkezi, ulusal ve uluslararası bir ulaşım güzergahı olmasının sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir. Projenin yapımının hızlandırılarak bölgeye bir an önce kazandırılması bölge ekonomisine, lojistik sektörüne ve turizmine ciddi katkıları olacaktır.” diye konuştu.

 

Yapımımı planlanan Kuzey-Güzey koridoru aksı Erzincan-Diyarbakır-Mardin Demiryolu hattı projesine de değinen Milletvekili Çankırı, Karadeniz’i Ortadoğu’ya bağlaması ve ülkemizin doğu-batı aksının da entegrasyonunu sağlaması amacıyla planlanan ve kuzey-güzey aksında önemli bir koridor görevini görecek olan demiryolu projesinin Mardin için önemli bir ulaşım kavşağı olacağını kaydederek,  Projenin yapımının hızlandırılarak bölgeye bir an önce kazandırılması bölge ekonomisine, lojistik sektörüne ve turizmine önemli fayda sağlayacağına değindi.

 

İki saate yakın süren Bakan Arslan ziyaretinde; Mardin’de tahsisi tamamlanmış alan üzerinde PTT Dağıtım Toplama Merkezi hizmet binasının yapılması, Savur’a da PTT Hizmet Binası’nın yapılması talebinde bulunan Milletvekili Çankırı, ayrıca Mardin PTT Başmüdürlüğü bünyesinde önemli ölçüde yaşanan personel eksikliğinin yapılacak yeni takviyelerle giderilmesi taleplerini dile getirdi.

 

BAKAN ARSLAN’I MARDİN’E DAVET ETTİ

Mardin’in sorunlarıyla ilgili hazırladığı raporları Bakan Arslan’a ileten ve kendisini Mardin’e davet eden Milletvekili Çankırı, Mardin’in cazibe merkezi olması noktasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve himayelerinde görev yapan bütün bakanlık çalışanlarına Mardin’e  yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2016, 14:33

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER