banner113

Bölgesel Halk Eğitim Fuarı Mardin’de Yapıldı.

Bölgesel Halk Eğitim Fuarı Mardin’de Yapıldı. Mili Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan Bölgesel Halk Eğitim Etkinlikleri Fuarı Mardin Dara Antik Tiyatro alanında yapıldı.

Bölgesel Halk Eğitim Fuarı Mardin’de Yapıldı.

 

       Mardin Dara Antik Tiyatro Alanında  25-29 Mayıs tarihleri arasında açık olacak  Bölgesel Halk Eğitim Merkezi Fuarında    Mardin İlimiz ve İlçelerinde faaliyetlerini sürdüren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerinde kursiyerler tarafından el emeği göz nuru hazırlanan yöresel  ürünler ile  Ülkemizin  dört bir yanından     ( Balikesir, Manisa, Isparta, Bartın,Eskisehir, Çankırı, Kütahya, Zonguldak, İzmir,Sinop ve  Edirne )katılan  misafir  İllerin   kendi illerine özgü  hazırlamış oldukları  ürünleriler sergilenecek.

        Fuara Mardin   Valisi Turhan AYVAZ 'ın eşleri Fatma Ayvaz,Mardin Millet Vekili Muammer Güler 'in eşi Heval Güler,Vali Yardımcıları ve eşleri, Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık ve eşleri Ayşe Yırık, İl Emniyet Müdürü ve eşleri, İl Milli Eğitim Müdürü ve eşleri, Milli Eğitim Bakanlığı Hayatboyu Öğrenme Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, Kızıltepe  Halk Eğitim Müdürü ve Kurum Amirleri katıldı.
            Halk Dansları Grubunun hazırlamış olduğu Halk oyunları  ve Reyhani Grubu 'nun seslendirmiş olduğu  yöresel müzikler  misafirler tarafından büyük bir beğeni topladı.

          Her İl ve İlçenin kendi yöresine özgü hazırlamış olduğu ürünlerin sergilenmiş olduğu standları gezen misafirlere  Kızıltepe   Halk Eğitim Merkezin Standında  mırra ve tatlı ikram edilerek çeşitli elişi eşyalar hediye edildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2012, 23:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER