'Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi' kapsamında kitap kritiği programı yapıldı

Eğitim Bir-Sen Mardin İl Başkanlığı öncülüğünde, Genç Memur-Sen’in hayata geçirdiği il genelinde okullarda yürütülen olan “Bir Bilenle Bilge Nesil” projesi kitap kritiği programı Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı.

'Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi' kapsamında kitap kritiği programı yapıldı
 

Kitap kritiği programına 'Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi' nin  öğrencilere dağıttığımız Kemal Tahir’in “Esir Şehrin İnsanları” kitabının kritiği programına İl Milli Eğitim Müdür yardımcıları Mahmut Akan, Murat Doğan, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Kusen, Artuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Berhuni, Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Nusaybin İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin, Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, Savur İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Derik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, Artuklu Üniversitesi Edebiyat fakültesi öğretim görevlisi Doç. Dr. Adnan Oktay, okul müdürleri, danışman öğretmenler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Eyyüp Değer selamlama konuşması yaptı. Değer’in yaptığı konuşmada

“Bir Bilenle Bilge Nesil Projemizin Artuklu ayağının ilk kitap kritiğinin toplantısını değerli hocalarımla birazdan yapacaksınız. Umarım faydalı bir toplantı icra edecek ve istifade edeceksiniz.

Projemizle ilgili olarak kısa bir bilgilendirme yapmak istiyorum.

Öğrencilerimiz her ay bir kitap okuyup danışman öğretmenleri ile birlikte kitap üzerine analizler yapacak, akabinde kitaptan edindiği veriler ışığında kompozisyon yazarak kitabı ve kalemi hayatın merkezine koymalarını amaçlamaktayız. Çünkü biz ilk emri 'Oku!' olan ve kalemle dirilen bir medeniyetiz.

Projemiz ilimizde ikinci senesine giriyor. Geçen sene başlattığımız ve 300 öğrenci, otuz öğretmenle yürüttüğümüz  bu proje bu senede 350 Öğrenci ve 40 Öğretmenle yürütmekteyiz.

Türkiye'de sendikal mücadeleyi değerler elbisesini giyerek yola çıkmış erdemli insanların oluşturduğu bir sendika olarak, bu ülkenin geleceğine, gençliğine, eğitimine, tarihine söyleyecek sözü olduğu için böyle bir projeyi hayata geçirdik. Tarihteki büyüklüğümüzün temelinde de ilme, alime, hikmete değer verme yatmaktadır. İşte biz de tam da bu hakikatle yüzleşmek için 'Kitabın ikramı bizden, ikrası sizden olsun' dedik ve gençlerimizi seçilen üç kitapla buluşturuyoruz.

 “Projemizin 3 Temel ögesi var. Öğretmen, Öğrenci ve Kitap”

Proje kapsamında her bir adanmış öğretmen ve 10 öğrenciden oluşan kitap okuma halkaları oluşturuldu. Gençlerimiz orta öğretim düzeyinde okumalar yaparak okudukları kitabı danışman öğretmenleriyle birlikte analiz ederek daha sonra da kitapla alakalı kompozisyon yazacaklar.

 “Bu projede emeği geçen başta danışman öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve il yönetimime ve Genç Memur Sen İl başkanıma ve Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kompozisyonların değerlendirmesini yapacak jüri üyeleri Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Adnan Oktay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Doğan ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdurrahim Kusen kitap kritiğini yaparak, soru cevap kısmıyla öğrencilerin soruları yanıtlanarak program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2019, 00:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER