BİK,Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlerine 'Kurumsal İletişim' Eğitimi Verdi

Basın İlan Kurumu Mardin Şubesi tarafından Dicle Kalkınma Ajansı iş birliğiyle düzenlenen “Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi” eğitimi başladı.

BİK,Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlerine 'Kurumsal İletişim' Eğitimi Verdi

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şubesi, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle yerel basın çalışanlarına yönelik geçtiğimiz günlerde verilen “Yerel Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi” eğitimlerinin ardından, bu kez TRC-3 bölgesindeki basın ve halkla ilişkiler müdürlüklerinde çalışan personele “Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi” eğitim programı düzenlendi.

 

Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) genel merkez binası toplantı salonunda, saat 10.00’da başlayan eğitim programına Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray ile Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt’te yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 20’ye yakın personel katıldı.

 

Eğitim programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, eğitimin kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personele olumlu katkılar sunacağını söyledi.

Dört gün boyunca katılımcılara kurumsal iletişim eğitiminin verileceğini kaydeden Günbegi, şunları söyledi:

“Basın İlan Kurumu olarak Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) iş birliğiyle Mardin'de yerel basın çalışanlarına yönelik ‘Yerel Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi’ eğitimleri vermiştik. 27-28 Şubat tarihleri arasında verdiğimiz eğitimlere 24 basın mensubu arkadaşımız katılmıştı. Bu eğitimin sonunda gelen olumlu tepkiler üzere BİK Genel Müdürü Yakup Karaca’nın da katkılarıyla DİKA’ya ikinci eğitim başvurumuzu yaptık. Bu kez TRC-3 bölgesi dediğimiz Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta hizmet veren kamu kurum ve kuruluşların Basın ve Halkla İlişkiler müdürlüklerinde çalışan personele ‘Kurumsal İletişim Uygulamaları ve Yönetimi’ eğitim vereceğiz. Eğitim sonunda, kamu kurum ve kuruluşlarının basın ve halkla ilişkiler müdürlüklerinde çalışan personelin ihtiyaçlara uygun olarak görev yapabilme niteliği kazandırılması hedeflenmektedir. Bölgede kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kurumsal iletişim eğitimi alması, halkla olan ilişkisinde daha ileri bir seviyede olmasını sağlarken aynı zamanda halk üzerinde bulunan kamu kurum ve kuruluşları algısının değişmesine de yardımcı olacaktır. Bu proje ile toplumun ve basın işletmelerinin kamu kurumları ile olan iletişimlerinin kalitesinin artırılması, kurumların hizmet kalitesinin yükseltilmesi, kurumların ürettikleri hizmetlerde vatandaş memnuniyetlerinin artması ve kamuya olan güven ve algının değişmesine neden olacaktır. Cuma gününe kadar devam edecek eğitimler, sertifika töreni ile sona erecek.”

 

Basın İlan Kurumu Proje Koordinatörü Cenk Koray ise 6 Nisan Cuma gününe kadar verilecek eğitimlerde, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personelin kurumsal iletişim konusunda, deneyimsel öğrenme teknikleri ile desteklenerek bilgi, becerilerinin güçlendirilmesi ve kamu kurumlarının hizmet kalitesi niteliklerinin arttırılmasının amaçlandığını söyledi.

Projenin, bölgenin planına ve ihtiyacına göre hazırlandığını aktaran Koray, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personelin vatandaş ile sağlıklı bir iletişim kurmasında eğitimin hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifika ve çeşitli hediyelerin verileceği kaydedildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2018, 10:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER