banner113

Belediyeler Atık Pil Kutuların Dağıtımı Yaptı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Kızıltepe Belediyesi ve Taşınabilir Üreticileri İktisadi İşletmesi Derneği ile Atık Pillerin Kızıltepe ilçesinde ayrı toplanması, taşınması ve bertaraf proje uygulama protokol yapılmıştır.

Belediyeler Atık Pil Kutuların Dağıtımı Yaptı.
Belediye Eş Başkanı İsmail Asi yaptığı açıklamada Atık Pil Kutularının dağıtımı ilk olarak İlçemizin tüm Okullarına dağıtımına başlanmış periyotlarla dağıtım yapılacaktır.Atık Pil Kutuların dağıtımı ileriki aşamalarda ilçemizin tüm Resmi Kurumlarına dağıtımı yapılacaktır.Dağıtılan Atık Pil Kutuları dolması halinde Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğünü arayarak atık pil kutuları boşaltılacak ve yerine yenileri dağıtılacaktır.Halkımızın Pillerin geri dönüşümü insan-çevre sağlığı açısından önem arz etmektedir. Piller hacim olarak küçük olmasına karşın barındırdığı ağır metaller yüzünden çevreye son derece zararlıdır. tüm pillerin zararlı olduğu kabul edilir. Bir pilin zararlı olmaması için yapılması gerek en işe yarar yöntem geri dönüşümdür.
Okullara dağıtılan Atık Pil Kutularının başka amaç için kullanılmaması ve tüm öğrencilerin, Öğretmenlerin ve herkesin Pillerini gelişi güzel çöplere atmamaları okullarda bıraktığımız Atık Pil Kutularına atmalarını temenni ediyoruz. Atık Pil Kutuları dolduğu zaman 0.482.312 17 74 Nolu Telefonu arayarak kutular boşaltılacaktır
ATIK PİL KUTULARI DAĞITILAN OKULLAR
SIRA OKUL ADI
1 ANAFARTA İLK VE ORTAOKULU
2 MEZOPOTAMYA İLK OKULU
3 ATATÜRK İLK OKULU
4 FURKAN DOĞAN KIZ ANADOLU LİSESİ
5 VATAN İLK VE ORTA OKULU
6 MEHMETCİK TAHİR ÖZCAN ORTA OKULU
7 23 NİSAN İLK OKULU
8 İNKİLAP İLK OKULU
9 İPEK YOL ORTA OKULU
10 CUMHURİYET İLK OKULU
11 KOÇHİSAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
12 YOL İŞ SENDİKASI İLK VE ORTA OKULU
13 İPEK YOL ANADOLU LİSESİ
14 MEHMET EMİN DEĞER İLK ÖĞRETİM OKULU
15 MEHMET DOĞRU İLŞK OKULU
16 KIZ MESLEK LİSESİ


Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2015, 15:57

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER