banner113

Altın Şef Yarışması'nda Kızıltepe’den “Nanê Tenûrê “ Adlı Pasta Ödüle Layık Görüldü

Mardin'de düzenlenen Altın Şef Yarışması'nda ödüle layık görülenlerden bir tanesi de "Nanê Tenûrê (Tandırda Ekmek)" adlı pasta oldu.

Altın Şef Yarışması'nda Kızıltepe’den “Nanê Tenûrê “ Adlı Pasta Ödüle Layık Görüldü
 Mardin Kahve durağında 1'inci Uluslararası Mardin Gastronomi Meslek Eğitim Geliştirmesi projesi kapsamında Mardin'de düzenlenen Altın Şef Yarışması'nda ödüle layık görülenlerden bir tanesi de "Nanê Tenûrê (Tandırda Ekmek)" adlı pasta oldu.

 1'inci Uluslararası Mardin Gastronomi Meslek Eğitim Geliştirmesi projesi kapsamında Mardin Kahve durağında 25 Temmuz'da Altın Şef Yarışması düzenlendi. Yarışmaya Mardin merkez ve ilçelerde bulunan şeflerin yanı sıra çevre illerden de şefler katıldı. Yarışmada şefler tarafından yapılan pastalar sunuldu. Yarışmanın sonunda pastaları değerlendiren jüri üyeleri, Mardin merkez ve Kızıltepe ilçesinin yanı sıra Diyarbakır'dan olmak üzere toplam üç yarışmacı şefin pastalarını dereceye aldı. Dereceye alınan pastalardan bir tanesi de Kızıltepe'den yarışmaya katılan Engin Çelik adlı şefin "Nanê Tenûrê (Tandırda Ekmek)" adlı pastası oldu.

22 kilo şeker hamuru kullanarak pastayı yaptığını belirten Çelik, pasataya "Nanê Tenûrê (Tandırda Ekmek)" adını vermesini de " Bölgenin gelenekselliğini, yöreselliğini ve kültürünü ortaya çıkaran bir pasta yapmak istedim. Bu pastayı yaparken de bunları düşündüm. Pastaya da baktığımız zaman üzerindeki tandır ve tandır başında ki kadın bunu çok iyi ifade ettiğini düşünüyorum" dedi. Çelik, pastayı ortalama on günde de bitirdiğini ifade ederek dereceye girdiği içinde mutlu olduğunu aktardı. Sözlerinin sonunda 10 yıldır bu işi yaptığının altını çizen Çelik, tüm pastaları sadece kendine ait tariflerle yaptığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 11:35

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER