Akdağ, En Zor Dönemi 28 Şubatta Yaşadık

Mardin İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (MARİM-DER) 7. Geleneksel buluşmalarını Mardin Öğretmen evinde gerçekleştirdi.

Akdağ, En Zor Dönemi 28 Şubatta Yaşadık

Açılış konuşmasını  başkan yardımcısı Abdulsamet  Yılmaz gerçekleştirdi. Mehmet Kadri AvukaHocamızın  Kuran-ı  Kerim tilaveti ile başladı.MARİM-DER programına Mardin imam hatip lisesi mezunları,gönüldaşları,Öğretmenler,  Vali yardımcıları ve bir çok kurum amiri katıldı.

 Mardin Milletvekili ve aynı zaman da  MARİM-DER Başkanı Abdurrahim AKDAĞ yaptığı açıklama da;Allah'ın selamı rahmeti bereketi hepimizin üzerine olsun Mardin imam hatip lisesi mezunları derneği olarak son 7 yıldır mayıs ayının ilk pazar günü bir araya gelerek birlik beraberlik ve geçmiş anılarımızı tazeliyoruz. Akdağ devamın da; 

Ey Habil'in varisleri hepiniz hoş geldiniz.

Zamanın mekanın hakimi Allah ‘a hamd olsun, sizlerle tekrardan bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorum.İnsan içinde bulunduğu ülke koşullarına, sosyal şartlara, Siyasal şartlara ve ekonomik şartlara göre uyum sağlamak  özelliğine sahip eşrefi mahlukattır. Allah cc. yeryüzünde bir halife tayin edeceği zaman melekler , YaResulullah  yeryüzünde kan dökecek,zulüm  edecek birinimi yaratacaksın, Resulullahsizin bilmediğinizi biliyorum derken melekler töv,beve istiğfar etti ve Hazreti adem aleyhisselam ile bir serüven başlar, bu serüvenin iki büyük aktörü biri ilk insan ve ilk peygamber bir diğeri diğeri ise şeytandır sonra Hazreti Âdem'in iki oğlu var biri Habil diğeri ise Kabil’dir. Hakkın, hukukun, adaletin, kardeşliğin ve barışın tarafında  diğeri ise zulüm, zorbaların, kan dökenlerin,  gözüne hırs bürünenlerin  sembolüdür.Ey Habil'in varisleri hepiniz hoşgeldiniz. Tarih hızlı akıp geçti ve şu anda bizim jenerasyon imtihan dünyasında hepimiz farklı alanlarda yol almaktayız. Burada herkesin bir misyonu  bir çabası var. Marim-der’in çabası imkanlardan ziyade Manevi boyutuyla ilgilidir.Beş yıldır bu görevi üzerimizde taşımaya çaba gösteriyoruz.

Ama en zor dönemi en zalim dönemi  28 Şubat döneminde yaşadık.

İmam hatipleri Serencamı Cumhuriyet tarihinden bu yana zaman zaman inişli zaman zaman çıkışta olmuştur. Ama en zor dönemi en zalim dönemi 28 Şubat döneminde yaşadık. Fakat azdık ama beraberdik, azdık ama yürekler beraber çarpıyordu,  istikametimiz istikbalimiz aynıydı.

1100 kızımız şu anda imam hatip okullarında okuyor.

 İlimizde imam hatip öğrencilerimizle ilgili sayısal değerler vereceğim 9540 imam hatipli Öğrencilerimiz var. Onları ailelerine ve onları  imam hatibe yazdıranları tebrik ediyorum. Bu dönem ilimizde 14 tane imam hatip okulu yaptık. 1100 kızımız şu anda imam hatip okullarında okuyor, bu 1100 anne demek anlamına geliyor, ümidimi koruyorum geleceğimiz inşallah parlak olacak, dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2015, 08:05

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER