AK Parti’den Elektrik Kesintileri İle İlgili Ortak Açıklama

Mardin’deki kırsal mahallerde yaşanan toplu elektrik kesintileri ile ilgili AK Parti Mardin milletvekilleri Miroğlu ve Çankırı Bölünmez ile il başkanı Eri tarafından konuyla ilgili ortak bir açıklama yapıldı.

AK Parti’den Elektrik Kesintileri İle İlgili Ortak Açıklama

Açıklamada soruna kalıcı bir çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın kalıcı bir çözüm için Şirket yetkilileri ile çaba ve girişimlerinin Ankara’da sürdürüldüğü belirtildi.

 

AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı ile AK Parti İl Başkanı Nihat Eri imzasıyla yapılan ortak yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son zamanlarda Mardin’de meydana gelen elektrik kesintileri ve kesintilerin yarattığı mağduriyetlerden son derece rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

 

Son üç yılda yaşadığımız tecrübeler bize, kısa vadeli çözümlerin aslında çözüm olmadığını açıkça göstermektedir.

 

Şirket yetkilileri ile değerli bakanlarımız, çiftçilerimiz ve enerji hizmeti alan yurttaşlarımızla beraber zaman zaman kısa vadeli ve kısmen de olsa rahatlatıcı çözümler bulmuş olsak da, bunun yeterli olmadığının ve kalıcı çözüm olması gerektiğinin bilincindeyiz.

 

 

Bu çerçevede Milletvekilleri ve İl Başkanlığı olarak son iki günde ki girişimlerimizin sonucunu kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

 

Tarım Bakanlığımızın çözüm modeli üzerinde başlattığı çalışmalar dün itibariyle tamamlamıştır. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba’nın kalıcı bir çözüm için çabalarını yoğunlaştırdıklarını söylemek isteriz. Bu çerçevede dün(Pazartesi) Şirket yetkilileri ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızda önemli bir görüşme gerçekleşmiştir.

 

Bizde vekiller olarak bugün ki Grup toplantısında Sayın Başbakanımıza konuyu sunduk ve kalıcı bir çözüm için emir ve talimatlarını talep ettik. Hafta içinde Sayın Başbakanımızla bölge milletvekilleri olarak görüşmeyi umut ediyoruz.

 

Mardinli vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin bilmesini isteriz ki, mevcut durumu, hiçbir şekilde sürdürülebilir bir durum olarak görmüyoruz ve normale dönmesi için, sorunun çözümü için girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz"denildi.

 


Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 23:21

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER