banner113

Ak Parti Milletvekili Adayları Müsiad'ı Ziyaret Etti

Mardin Ak Parti 26. Dönem Milletvekili Adayları Müsiad Mardin Şubesini Ziyaret Etti.

Ak Parti Milletvekili Adayları Müsiad'ı Ziyaret Etti
26. Dönem Mardin Ak Parti Milletvekilli adayları Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Mardin şubesini ziyarette bulundular.

Ziyarette 22. Dönem Milletvekili Süleyman Bölünmez, 24. Dönem Milletvekili Abdurrahim Akdağ, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, STK Yöneticileri, MÜSİAD Mardin Şube Üyeleri  ve davetli misafirler katıldı.

                Konuşmasına katılımcıların Kurban Bayramını kutlayarak başlayan Kasap MÜSİAD hakkında kısa bilgilendirme yaptıktan sonra sözlerine şöyle devam etti; ‘’MÜSİAD 1990 yılında kurulan Yurtiçi 86 irtibat noktası, Yurt Dışı 72 farklı Ülkede 164 irtibat noktada hizmet veren İş dünyasına olduğu kadar toplumun diğer kesimleri için de örnek bir eğitim, rehberlik, danışmanlık merkezi haline gelen, uygulama ve çalışmalarını profesyonel düşünce zeminine oturtan, “kamu yararına dernek” statüsüne sahip güçlü bir “Sivil Toplum Kuruluşu”dur.  MÜSİAD Mardin Şubesi olarak da farklı sektörlerden oluşan Ana MÜSİAD ve Genç MÜSİAD olarak 105 üyesi bulunmaktadır.’’

                Kasap ‘Bugün birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma günüdür. Mesele Miroğlu, Bölünmez, Çelik, Erin ve Kaya meselesi değil, meselemiz Güçlü Türkiye’dir, Ortadoğu’dur. Demokratik, Eşitlikçi, Anadilde eğitim serbestliği, 12 Eylül Anayasasının sivilleşmesi ve kişisel hak ve hürriyetlerin Anayasa güvencesine alınması; Kürt, Türk ve bütün halklar için elzem olan değişikliklerdir, birilerinin tekelinde olan talepler değildir. Bu işler silahla değil beyin takımıyla, siyasetle olacak şeylerdir. Silah dönemi bitmiştir.’ Dedi.

                MÜSİAD olarak bunları neden istiyoruz? Şöyleki; 2002 yılında 3500 $ olan milli gelir, 2013’te 10 800 $ (Neredeyse Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan işler kadar icraat oldu.), şu anda ise 10 000 $ civarında

2023 hedefi ise 25 000 $ ve Gelişmiş Ülkeler seviyesine ulaşmak olan bir Ülke konumundayız.

Bulunduğumuz durum; Orta Gelir Tuzağı olan 10 000$ seviyesini aşabilmek için 1-Huzur ve Güven ortamının sağlanması. 2- Demokratik sivil Anayasa, 3- Eğitim 4- İleri teknoloji gibi koşulların sağlanması halinde Gelişmiş Ülke olma yolunda hızımız artacaktır.

Biz bağımsız bir STK’yız diyoruz.  Ancak yapılan icraatları da görmek, taktir etmek zorundayız.  Fayda sağlayan kurumları desteklemeliyiz. İcraatın olduğu yerde hatalar da olacaktır. Bizim gibi STK’ların bu konuda eleştirileri, çözüm önerileri ile katkıda bulunması  gerekiyor. ‘ dedi. Başkan Kasap’ın konuşmasının ardından, 26. Dönem Milletvekili Adayları Orhan Miroğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Süleyman Çelik, Abdullah Erin, Veysi Kaya, Ahmet Kaya Mardin Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Süleyman Bölünmez, Abdurrahim Akdağ ve Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir adaylık süreci ile ilgili konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından misafirler ile soru cevaplı fasla geçildi. Son olarak toplu fotoğraf çekildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2015, 18:32

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER