banner113

AK Parti Mardin İl Başkanlığı 300 Yetimi Giydirdi

AK Parti Mardin İl Başkanlığı 300 yetimi giydirerek yardım kampanyalarına bir yenisini daha ekledi.

AK Parti Mardin İl Başkanlığı 300 Yetimi Giydirdi

AK Parti Mardin İl Başkanlığı ihtiyaç sahibi aile ve vatandaşlarımıza her anlamda yardım etmek için adeta kendisiyle yarışıyor. Ülkemize misafir olmuş Suriye uyruklu vatandaşlarımızın yanı sıra iç göç nedeniyle ilimize gelen vatandaşlara kapılarını her zaman açık tutmuştur. Maddi imkansızlıklar çeken vatandaşlarımıza giyim, gıda ve iş konusunda yardımlarda bulunan AK Parti şimdide 300 yetimin elbise ihtiyacını karşılayarak bayrama sevinçle girmelerini sağladı. İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı Yetim Birim Başkanı Abdurrrahman Ceylan, AK Parti Mardin il Başkanlığı’na gelerek yetim çocuklara verilmek üzere 300 giyim çekini teslim aldı.

Özellikle yetimlere sahip çıkmanın tüm insanlığa sahip çıkmak gibi olduğunu dile getiren AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, “Peygamberimizin (SAV) emaneti olan yetimlerin başını okşamak, ihtiyaçlarını gidermek ve ilerde kötü emellere alet olmamaları için onlara sahip çıkmak insanlığın en büyük görevidir. Savaş, trafik kazası, doğal afetler, hastalık gibi nedenlerden dolayı anne/ babasını kaybederek daha çocukluğunda hayatın ağır yükünü sırtlanan çocuklarımızın yanında olmak, sahiplenmek onların geleceği açısından çok önemlidir. Sahiplenilmediğinde, yetim çocukları kendi emelleri doğrultusunda her türlü işlerde kullanabilecek bir sürü örgüt bulunmaktadır. Bizler Allah’a olan inancımız doğrultusunda yetim çocuklara sahip çıkarak onlara sağlam bir geleceğin zeminini hazırlamamız gerekir”.

Dünya genelinde 400 milyonun üzerinde yetimin olduğunu dile getiren İnsan Hakları Birim Başkanı Eşref Cihan, “Bu sayı Mardin’de yaklaşık 1200 civarındadır. AK Parti olarak yetimlerimizi kollayıp gözetmek, ihtiyaçlarını karşılamak bizleri gerçekten mutlu ediyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı Yetim Birim Başkanı Abdurrrahman Ceylan’a AK Parti Mardin İl Başkanlığı olarak 300 giyim çekini teslim ederek çocuklarımızın bayrama daha mutlu bir şekilde girmelerini sağladık. Çocuklarımızın mutluluğu her şeyin üzerinde olan bir duygudur. Yetimlere sahip çıkmak, geleceklerine doğru anlamda yön vermek ve amaçsız odaklara gitmelerini önlemek için onlara bir anne ve baba şefakatiyle yaklaşmak gerekir. Bu hayırlı görevi üstlendiği için Sayın Abdurrahman Ceylan’a da çok teşekkür ediyoruz. İnşallah kendisi aracılığıyla yetimlere olan yardımlarımız daha da devam edecektir”.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 18:00

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER