AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç;“Mardin Barosunun temel işlevinin meslek örgütü olduğunu hatırlatırız“

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Mardin Barosu da islami hedef alan saldırıya eşlik ederek Ankara ve Diyarbakır baroları ile dayanışma içerisinde olduklarını beyan etmesini şiddetle kınadığını belirterek Mardin'de mesleklerini icra eden her avukatı töhmet altında bırakan bu açıklamalara gerekli cevabı vermeleri gerektiğini söyledi.

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç;“Mardin Barosunun temel işlevinin meslek örgütü olduğunu hatırlatırız“

AK Parti Mardin il başkanı Faruk Kılıç Mardin Barosunun Ankara ve Diyarbakır barolarının açıklamalarına destek vermesi nedeniyle yaptığı açıklamada, Ankara Barosu ile beraber hareket eden Mardin barosunun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın dini inanç temelindeki beyanlarını kınamalarını kabul etmediklerini ifade etti.

 

İl Başkanı Kılıç, "Prof. Dr. Ali Erbaş cuma hutbesinde 'Ey insanlar İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim' ifadelerini kullanmıştı. Bu beyanlar din insanlarının uyarma, tebliğ, Allah'ın emirlerini insanlara söyleme görevi kapsamında olup, din adamının kendi görevini yerine getirmesidir. Nesil güvenliği, sağlık hakkının korunması ile ifade özgürlüğü niteliğindedir. Kaldı ki dinimizce haram ve yasak sayılan bu eylemi savunmak asla Müslümanlıkla hatta birçok inanca uymamakla beraber tarihte de görülüyor ki toplumları helaka kadar götürmektedir.

Özellikle altını çizerek söylüyorum; Mardin halkı olarak inancımıza ters olan, haram olan bu tür sapkınlıkları savunan hiç bir zihniyeti meşru görmediğimiz gibi özelikle de Mardin`den bir kurumun bu islam karşıtı kervana katılması kabul edilebilir değildir.  Bu saldırının asıl olarak inancımıza, dinimize yönelik olduğunu dolayısıyla toplumu germek, toplumda kin ve nefreti yaymak maksatlı olduğunu çok net bir şekilde görüyoruz. Toplumumuzun hiçbir değeri ile bağdaşmayan, ısrarla bu milletin diniyle, kültürüyle çatışma içerisinde olanların bu tavrını şiddetle kınıyoruz.

Son olarak, Mardin Barosunun temel işlevinin meslek örgütü olduğunu hatırlatırız. Meslek örgütümüzün insan hakları alanında tartışmalı ve kabul etmediğimiz ideolojik görüşleri, Mardinli avukatlar adına da “kınama” şeklinde açıklaması, büyük bir talihsizliktir.  Üyelerinin farklı din, inanç ve görüşlere sahip olduğu şehrimiz Barosu; bu konuda kurumsal yapısının gereklerinin dışına çıkıp, sadece bir kesimin fikirlerini esas almıştır. Buna binaen bu açıklamanın dışında bulunan avukatlara çağrım, Mardin'de mesleklerini icra eden her avukatı töhmet altında bırakan bu açıklamalara gerekli cevabı vermeleridir".

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2020, 18:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER