banner113

AK Parti Mardin Adayları Belli Oldu

AK Parti’den aday gösterilen Mardin Milletvekili adayları açıklandı.

AK Parti Mardin Adayları Belli Oldu

1 Kasım’da yapılacak Milletvekili genel seçimlerinde AK Parti’den aday gösterilen Mardin Milletvekili adayları açıklandı. Listede ilk sırada Orhan Miroğlu yeniden yer alırken listede kapsamlı bir değişikliğe gidildiği görülürken Listede Surpriz isim olarak Süleyman Bölünmez olsu. 7 Haziran seçimlerinde aday olan isimler arasında Orhan Miroğlu dışında Abdullah Eri yer aldı.

İşte ak Parti Mardin Milletvekili adayları:

1 Orhan Miroğlu

2 Süleyman Bölünmez

3 Süleyman Çelik

4 Abdullah Erin

5 Veysi Kaya

6 Ahmet Kaya

AK Parti Mardin Milletvekili adaylarını tanıyalım:

Orhan Miroğlu kimdir?

Midyat'ta doğan Orhan Miroğlu'nun gençliği Batman ve Diyarbakır'da geçti. 1970-1980 yılları arasında demokratik gençlik hareketi içinde bulundu. 1980'de Diyarbakır Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü'nden mezun oldu. Bir yıl öğretmenlik yapmasının ardından 12 Eylül 1980 asker darbesinden sonra tutuklanarak Devlet Güvenlik Mahkemesi'ne çıkartıldı. Türkiye Kürdistanı Sosyalist Partisi davasında 15 yıl mahkumiyet cezasına çarptırıldı. 1988'de cezaevinden tahliye edilen Miroğlu, 1995'e kadar siyasi yasaklıydı. 20 Eylül 1992'de Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Kürt aydını Musa Anter'in yanında olan Miroğlu ağır yaralandı ve bir süre tedavi gördü. 1999'dan bu yana önce Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) ve Demokratik Halk Partisi'nde (DEHAP) Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Miroğlu, bağımsız milletvekili adayı olduğu 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri sırasında Mersin'deki seçmenlerine Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle mahkum oldu. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Demokratik Toplum Partisi (DTP) genel başkan yardımcısıyken yaptığı konuşmalarda "PKK örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle Orhan Miroğlu'nu iki yıl bir ay hapis cezasına mahkum etti. Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Miroğlu parti hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kapatma kararında siyaset yapması yasaklandı. Gerekçe olarak Miroğlu'nun DTP yöneticisiyken PKK hakkında yaptığı konuşmalar gösterildi. "Dijwar - Onlara Dair Her Şey" (Avesta Yayınları - 2004) ve "Çapraz Ateşte İki Halk: Türkler ve Kürtler - Yeni Jeopolitika ve Nasyonalizm" (Beybun - 2005) isimli iki kitabı bulunan Miroğlu Radikal İki, Ülkede Özgür Gündem, Özgür Politika ve BirGün gibi gazete ve dergilerde yazılar yazdı. Şu an Star Gazetesi'nde Yüzleşme adlı köşesinde köşe yazarlığını sürdüren Miroğlu evli ve iki çocuk babasıdır.

Miroğlu, 7 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti’den 25. dönem Mardin Milletvekili olarak TBMM’ye seçildi.

 

Süleyman Bölünmez Kimdir?

Süleyman Bölünez, 1956 Yılında Mardin’de Doğdu. Mardin Gazipaşa İlkokulundan Mezun olur olmaz 1968 Yılında Ailesi ile birlikte Ankara’ya taşınır. 1972 Yılında Gazi Osman Paşa  Ortaokulunu bitiren Bölünmez, 1982 Yılında Ticaretle Uğraşmaya Başlar. 22. Dönem Milletvekili Seçimlerinde Mardin Bağımsız Milletvekili Olarak Seçilir.

1997 - 2007 Yılları Arasında Mardin Spor Kulübü Başkanı Olarak Görev yapan Bölünmez, Büyük gayretler ile Mardin Spor futbol takımını Birinci Lige Taşımayı Başarır.

Ortaokul mezunu olan Bölünmez, serbest ticaret ile uğraşmaktadır. Bölünmez Petrolcülük A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı olan Bölünmez, Evli ve 3 çocuk babası.

 

Süleyman Çelik Kimdir?

Mardin’in önde gelen ailelerinden birine mensup olan Süleyman Çelik, 1966 yılında Kızıltepe ilçesinde doğdu. İlkokulu Yumurcak Köyünde, orta öğrenimini Mardin’de tamamladı. Lise eğitiminden sonra ticari hayata atıldı. Bölgede kangrenleşen birçok sorununun çözümünde aktif rol aldı ve çözüm sürecine verdiği destekle de halkın takdirini topladı.

Siyasete Turgut Özal’ın Anavatan Partisi’nde başlayan Süleyman Çelik, siyasi kimliği ile bölgeye birçok hizmetin getirilmesine önayak oldu.

AK Parti’nin kurulduğu yıllarda yönetimiyle birlikte partisinden istifa ederek AK Parti’ye destek verme kararı aldı ve o günden beri partide aktif olarak görev aldı. 2011 Milletvekili seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olan Çelik, bu aralarda, yarım bıraktığı eğitimini tamamlayarak İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümünü bitirdi. Zuhal Çelik ile evli ve 5 çocuk babasıdır.

 

Abdullah Erin Kimdir?

1969 yılında Mardin’de doğdu. 1986 yılında mezun olduğu Midyat lisesini ve ardından girdiği Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünü dönem ikincisi olarak bitirdi.

1991 yılında girdiği kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Mesleğine intisap etti. 1991-1993 yıllarını kapsayan kaymakam adaylığı stajını, 62 kişiden oluşan dönemin ikincisi olarak tamamlayarak kuraya girmeden seçtiği Burdur ili Tefenni ilçesinde asil Kaymakamlık görevine başladı. Söz konusu dönemin bir yılını İngiltere’de Bournemouth ve Salisbury şehirlerindeki üniversite ve dil okullarında genel İngilizce ve sosyal politika alanında çalışmalar yaparak geçirdi. Sırasıyla Gülşehir Kaymakam Vekilliği, Tefenni Kaymakamı, Doğanşar Kaymakamı, Bayburt Vali Yardımcılığı, Şırnak Vali Yardımcılığı (Habur Mülki İdare Amiri), görevlerinde bulunduktan sonra 2001 yılında tekrar girdiği yabancı dil sınavından aldığı başarılı sonuç üzerine Bakanlık tarafından Yüksek Lisans yapmak üzere İngiltere’ye gönderilmeye hak kazanan 10 mülki idare amiri arasında yer almaya hak kazandı. İngiltere Nottingham Üniversitesi Sosyoloji ve Sosyal Bilimler Fakültesinde yaptığı yüksek lisansını çok az sayıda kişinin alabildiği ‘ÜSTÜN BAŞARILI’ derece ile bitirmeyi başardı. İngiltere dönüşü; Ermenek Kaymakamlığı, Taşköprü Kaymakamlığı ve Cizre Kaymakamlığı yapan Abdullah Erin, 2005 yılında açılan Mülkiye Müfettişliği sınavını kazandı ve 2005- 2009 yılları arasında Mülkiye Başmüfettişi olarak görev yaptı. 2009 yılı Temmuz ayında Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerini kapsayan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreterliği görevine atandı. Kurucu Genel Sekreter olarak kısa sürede kuruluş ve kurumsallaşma çalışmalarını ve dört ilde teşkilatlanmasını tamamladığı Ajans’ın saygın bir yer edinmesini, bu süreçte bölgenin sosyo-ekonomik kalkınmasını sağlamaya dönük ulusal ve uluslar arası mali destek programlarının başarıyla uygulanmasını ve bölgeyle ilgili çok sayıda stratejik rapor ve çalışmanın yapılmasını sağladı. Bir süre Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevini yürüten Erin, sosyal ve ekonomik politikalar, kamu yönetiminin yeniden yapılanması, insan hakları, kalkınma, yoksulluk, planlama gibi birçok alanlarda özel kurs ve seminerler aldı.

İngilizce, Arapça ve Kürtçeyi ileri seviyede, Farsça ve Süryaniceyi de orta düzeyde bilen Erin evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Veysi Kaya Kimdir?

Ömerli doğumlu olan Veysi Kaya daha önce de Milletvekili aday adayı listesindeydi.

 

Ahmet Kaya Kimdir?

1979 yılında Mardin’de doğdu. İlkokulu Kabala Atatürk İlkokulu’nda, ortaokul ve liseyi Mardin Anadolu Lisesi’nde okudu. 1997 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı. 2001 yılında Gazi Üniversitesi’nden mezun oldu. 2001 yılında Mardin’e öğretmen olarak atandı. Bir yıl Mardin ili, Kızıltepe ilçesi Bozhöyük İlköğretim Okulu’nda Türkçe öğretmeni olarak görev yaptı. 2002 yılında Mardin Lisesi’ne atandı. Mardin Lisesi’nde 6 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra 2008 yılında Anadolu Liselerine Öğretmen Seçimi sınavını kazanarak, Mardin Anadolu Lisesi’ne geçti.

2004 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü kazandı, bir süre tarih eğitimi aldı. 2006 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Orta Öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Ana Bilim dalı Türk Dili ve Edebiyatı bilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans tez çalışmaları devam etmektedir.

Üniversite öğrenciliği döneminde yaz ve sömestr tatillerinde aile şirketi olan ( Kaya Uluslar arası Nakliyat ve Tic. Ltdi Şti. ) ithalat-ihracat, ticaret ve nakliye işlerinde çalışarak, bu alanlarda tecrübe kazandı. İyi derecede Arapça ve orta derece İngilizce bilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2015, 20:17

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER