AK. Parti Heyetinden Hububatçılara Hayırlı olsun Ziyareti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK. Parti) Mardin İl başkanı Faruk Kılıç, beraberinde bir heyetle Kızıltepe hububat ticaret merkezini ziyaret ederek, yeni hasat sezonunun hayırlı olsun temennisinde bulunarak, zahireci esnafların sorun ve taleplerini dinledi.

AK. Parti Heyetinden Hububatçılara Hayırlı olsun Ziyareti
 

AK. Parti Mardin İl başkanı Faruk Kılıç, Kızıltepe İlçe başkanı Bülent Şahin ve parti yönetiminden oluşan bir heyet Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti.

 

Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezi ve Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter ve zahireci esnafları tarafından karşılanan heyet, esnaflarla bir süre sohbet ettiler.

 

Yeni mahsul ve hububat merkezi çalışmaları hakkında AK. Parti heyetine bilgi veren Başkan Öter “Bu sene yaşanan kuraklık nedeniyle Mardin’de yaklaşık %30 verim kaybı yaşandığını bu kayıp, sadece Mardin çiftçisinin değil aynı zamanda ülkemizin milli ekonomik kaybıdır dedi. (GAP)  Kapsamında bulunan Mardin sulama kanalların biran önce tamamlanması tarımın geleceği açısında hayatı önemde olduğunu ifade ederek, Sulama kanalları faaliyete geçinceye kadar tarımda kullanılan elektrik için hükûmetimizden elektrik desteği ve vergi muafiyeti bekliyoruz. Zira yeraltı su kuyuların yer yer 500-600 metrelere derine çekilmesi mevcut elektrik fiyatlarıyla çiftçinin tarım üretimi yapması mümkün değildir. Bu konuda İl başkanımız Sayın Faruk Kılıç’ın gayret ve girişimleri olduğunu biliyoruz, bu nedenle kendisine teşekkür ederiz”  

 

Burada bir konuşma yapan Ak. Parti İl başkanı Kılıç ” Bir çiftçi olarak çiftçilerimizin sorun ve sıkıntılarının farkındayız, Hükümetimiz bu sene son yılların en yüksek hububat alım fiyatlarını açıkladı, yaşanan kuraklık kuru alanda üretim yapan çiftçilerimiz açısından zor bir sene oldu. Bu durumda olan çiftçilerimize yardım konusu ve ikinci ürün Mısır üretiminde kullanılan elektrik için çiftçilerimizin taleplerini geçmişte olduğu gibi bundan sonrada hükümet yetkililerimize iletmeye devam edeceğimizi ve takipçisi olacağımızı tüm çiftçilerimiz tarafından bilinmesini istiyorum “Dedi

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2021, 10:19

ÖMER BEKEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER